27.3 C
Koprivnica
Četvrtak, 20. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
uskoro odluka

Jakšić zaključio kampanju izbora za gradonačelnika: Grad Koprivnica je jedan od financijski najjačih u Hrvatskoj
J

Lokalni izbori održavaju se u nedjelju.

Ne propustite

Mišel Jakšić, saborski zastupnik, aktualni gradonačelnik Koprivnice te kandidat na predstojećim izborima za istu poziciju, današnjom konferencijom za medije zaključio je kampanju.

– U prošlome mandatu ostvareno je 80-85 posto onoga što smo si zacrtali. U konačnici, tome u prilog govori da je 80 posto odluka Gradskoga vijeća doneseno jednoglasno. Svojim projektima nametnuli smo suradnju. Iza nas ostaje mandat u kojemu smo izgradili novu dvoranu, novi vrtić, obnovili dvije škole, obnovili vrtić, spojili Reku i Starigrad, ulagali nikad više u prigradska naselja. Kruna svega jesu početak radova na školi na Podolicama te aglomeracija kao najveći životni i komunalno-infrastrukturni iskorak u povijesti našega grada, ponajviše mislim na prigradska naselja koja će dobiti na desetke kilometara vodovodne i kanalizacijske mreže – govorio je Jakšić.

Smatra kako nisu vodili difamirajuće kampanju. Željeli su, kaže, između ostaloga, biti proaktivni.

– Veseli nas interes koji je oporba iskazala u kampanji. Svi kandidati za župana, a mislim tu poglavito na gospodina Korena i gospodina Lackovića, pokazali su interes za Koprivnicu. To samo govori zašto je Koprivnica lokomotiva, pokretač razvoja županije. Nitko se ne bavi gorima od sebe, svi se bave boljima – nastavio je Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Istaknuo je kako, prema njegovim riječima, Koprivnica četiri godine zaredom ima pozitivan trend u novostvorenim radnim mjestima, rastu prihoda i dobiti poduzeća, kretanju popunjenosti poduzetničke zone. Možemo očekivati, kaže, kako će sljedeće godine biti apsolutno popunjena, nakon čega će prezentirati novu, treću poduzetničku zonu.

– Koprivnica čini 30 posto stanovništva Koprivničko-križevačke županije, a 60-65 posto, ovisno o parametrima, svih ekonomskih aktivnosti. To je najbolji pokazatelj zašto smo toliko važni, lider županije. Pred nama je na snažnim temeljima – a grad je jedan od financijskih najjačih u Hrvatskoj, s nikad nižom stopom zaduženosti, te smo koji je u top deset po povlačenju europskih sredstava – ostvariti sve projekte o kojima smo pričali u kampanji. Omogućit će nam da Koprivnica bude grad jednosmjenske nastave, da imamo bolji standard u vrtićima jer ćemo izgraditi novi, da čuvamo sve dobre programe glede obrazovanja te da razvijamo komponentu društvene odgovornosti za naše umirovljenike kroz umirovljeničku karticu – govorio je Jakšić.

Foto: Ivan Balija
Ivan Pal // Foto: Ivan Balija

– Pred nama je mandat u kojemu ćemo rekonstruirati promet u središtu Koprivnice. Siguran sam da ćemo nakon sljedeće četiri godine znati da smo proveli najveći investicijski ciklus u životu grada Koprivnice. Uvjeren sam da izgradnju drugog kolosijeka nitko ne može zaustaviti, kao ni nastavak radova na brzoj cesti. Predugo je podravsko-prigorska politika šutjela o toj temi. Mi o tome ne šutimo, vrlo skoro imat ćemo nešto za pokazati – zaključio je Jakšić.

Riječ je, nakratko, preuzeo dosadašnji predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal.

– Kampanju smo vodili kako smo vodili i grad – konkretno, pošteno, bez ružnih riječi. Tako je funkcioniralo i Gradsko vijeće, siguran sam da će i u budućnosti. Koprivničanci, podržite gospodina Jakšića. On je prvi kandidat za gradonačelnika, broj 1, a naša koalicijska lista je broj 6 – izjavio je Pal.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ususret MANIFESTACIJI

PROGRAM PICOKIJADE Tri dana zabave za svačiji ukus, nastupaju Goran Bare, Željko Samardžić i Parni valjak

Picokijada, tradicionalna turistička manifestacija u Gradu Picoka – Đurđevcu, kojom se oživljava legenda o nevjerojatnoj pobjedi Đurđevčana nad Turcima,...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×