15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
FASCINANTNA PRIČA

Jedinstvenom operacijom spašen vid pacijentu kojemu je spajalica probila oko: “Već iduće jutro, čovjek je savršeno vidio”
J

Iako postoji mogućnost za kasnijim komplikacijama, ističe kako oko trenutno izgleda super. Također, dr. Sontacchi otkrio je kako su zahvati ovakvoga tipa vrlo rijetki, za njega najkompleksniji s kojim se susreo.

Ne propustite

Zoran Kalinić iz Selnice Podravske prije dva tjedna na poslu se slučajno pogodio spajalicom iz pneumatskog pištolja.

– Već 30 godina radim u jednoj preloškoj firmi na poslovima tapeciranja i dosad nisam bio ozlijeđen na radu. Unatoč tome što mi je ovo bilo prvi put, situacija je bila jako ozbiljna, a oko u vrlo lošem stanju i bojao sam se da će iscuriti ako ne budem podvrgnut hitnoj operaciji – rekao je Kalinić za emedjimurje koje donosi fascinantnu priču.

Spomenutom mediju javio se kako bi pohvalio medicinski tim Županijske bolnice Čakovec, predvođene oftalmologom dr. Bojanom Sontacchijem koji mu je jedinstvenom operacijom spasio vid.

Od rođenja imam problema s vidom na desnom oku, to sam naslijedio i jednostavno mi je takva genetska predispozicija, ali na lijevom oku vid mi je bio 100 posto. Zbog toga sam i bio iznimno zabrinut, jer sam čuo da kod ovakvih nezgoda vid rijetko ostane neoštećen, pa je veliko pitanje da li bih, s obzirom da sam slabovidan na drugo oko, uopće mogao raditi da mi liječnici u Čakovcu nisu spasili oko. Bilo mi je jasno da se radi o složenoj i rizičnoj operaciji, jer su se ovdašnji liječnici konzultirali i s timom iz Zagreba, ali tamo u to vrijeme nije bilo specijalista. Tako da je na kraju pala odluka da se operira ovdje – ispričao je Kalinić.

Dr. Sontacchi kako je kako je ozljeda bila vrlo ozbiljna. Spajalica je pogodila probila bjeloočnicu i unutrašnje dijelove oka. Kako je riječ o zdravome oku, na koje savršeno vidi, dr. Sontacchi odlučio se na operaciju.

Foto: emedjimurje

– Sam zahvat trajao je oko sat i pol, uz veliku pomoć instrumentarke Srebrenke Florjanić. Srećom, sve je prošlo u najboljem redu i već idućeg jutra, nakon što smo sanirali ozljedu, čovjek je vidio 100 posto. Bolnički oporavak je trajao desetak dana, a do otpusta nije bilo nikakvih komplikacija, pa je pacijent otišao od nas bez ikakvih naočala ili sličnih pomagala – objasnio je liječnik.

Iako postoji mogućnost za kasnijim komplikacijama, ističe kako oko trenutno izgleda super. Također, otkrio je kako su zahvati ovakvoga tipa vrlo rijetki, za njega najkompleksniji s kojim se susreo. Naime, u nesretnim događajima kao što je ovaj, osoba najčešće ostane slijepa, kazao je mladi dr. Sontacchi koji je u čakovečku bolnicu stigao prije godinu i pol dana i koju naveliko hvali.

Kalinić se odlično osjeća. Na oku ima ortopedsku leću, konac u oku izvadit će za najmanje šest mjeseci, a umjesto očne vodice stavljen je nadomjestak koji njegovo tijelo mora prihvatiti.

– On je skroman i ne želi se isticati, ali je živi dokaz da u Hrvatskoj imamo specijaliste koji mogu izvesti i najzahtjevnije operacije. Uvijek ću mu biti zahvalan, jer da mi nije pomogao vjerojatno bih trajno oslijepio na lijevo oko i ostao invalid – zaključio je Kalinić.

Cijeli priču pročitajte ovdje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekršaj u cestovnom prometu

Unatoč svim izrečenim zabranama, gospodin (53) ponovno sjeo za volan, plavci ga zaustavili u Križevcima, a sada je u zatvoru

Jedan 53-godišnjak oglušio se na sve zabrane koje su mu izrečene i ponovno je sjeo za volan. Sve mu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×