KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Jedna osoba u koprivničkoj bolnici na respiratoru, dr. Devčić: Radi se u punom opsegu, spremni smo na eventualno povećanje pacijenata

Ukupno, u posljednja 24 sata na našem području evidentirano je šest novih slučajeva zaraze.

13:10h
0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije danas je održao konferenciju za medije. Ukupno, u posljednja 24 sata na našem području evidentirano je šest novih slučajeva zaraze. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić i dr. Draženka Vadla objasnili su kako je koronavirus ušao u križevački samostan, a zaražena je i osoba iz Legrada koja je bila u domu za starije i nemoćne osobe koji, pak, radi na crno. Više o tome pročitajte ovdje.

Dr. Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice dr. Tomislav Bardek, kazao je kako bolnica funkcionira u punom opsegu unatoč povećanju broja oboljelih.

– Nastavljaju se mjere provođenja svih protokola. Mjere se implementiraju, bolnica funkcionira u punom opsegu. Sada na infektološkom odjelu u bolnici imamo četiri pacijenta pozitivna na COVID-19 s lakšim simptomima. Jedan pacijent ima poremećaj disanja, vezan je uz respirator – objasnio je dr. Devčić, naglasivši kako su spremni za eventualno povećanje broja pacijenata.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac izjavio je kako su, od posljednjeg tjedna u kolovozu kada su počeli s ponovnim provođenjem nadzora osoba u samoizolaciji, obišli su 489 osoba.

– U tri slučaja utvrdili smo kršenje mjera samoizolacije, podnijeli smo izvješća. Nastavljamo s nadzorom, broj ljudi u samoizolaciji se povećava, intenzivirat ćemo nadzor – kazao je Štimac.

Dr. Mato Devčić // Foto: Koprivničko-križevačka županija
Načelnik Vjekoslav Štimac // Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...