24.1 C
Koprivnica
Petak, 21. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
NOVI DATUM

Još nema odluke o lijekovima za cističnu fibrozu, HZZO traži dodatno mišljenje, nova sjednica u rujnu
J

Nadležno tijelo koje se bavi procjenom zdravstvene tehnologije pribavit će i analizirati podatke o dosadašnjoj primjeni i učinkovitosti ovih lijekova.

Ne propustite

Prijedlozi za stavljanje lijekova za liječenje cistične fibroze Orkambi, Kaftrio i Kalydeco ponovno su razmatrani u utorak na sjednici Povjerenstva za lijekove Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO), na kojoj je ovlašteni predstavnik Nositelja odobrenja prezentirao podatke o predloženim lijekovima, piše Tportal.

HZZO je u svom priopćenju objasnio da je nakon detaljne analize prijedloga temeljem dostavljene dokumentacije te rasprave održane na današnjoj sjednici, uvažavajući da se lijekovi predlažu za stavljanje na listu lijekova u indikacijama koje su odobrene za primjenu tih lijekova u Europskoj uniji, zaključeno kako je potrebno zatražiti i dodatno mišljenje nadležnog tijela koje se bavi procjenom zdravstvene tehnologije, a koje će pribaviti i analizirati podatke o dosadašnjoj primjeni i učinkovitosti ovih lijekova.

S obzirom na kompleksnost prijedloga i u očekivanju mišljenja nadležnog tijela za procjenu zdravstvene tehnologije te novosti vezanih za registracijski status lijekova, HZZO intenzivno radi na pronalaženju rješenja kojim bi se osiguralo da se pod prihvatljivim uvjetima lijekovi stave na listu lijekova te da postanu dostupni bolesnicima kod kojih se očekuje dobar učinak u liječenju, objasnili su iz HZZO-a.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nije mu bilo spasa

FOTO I VIDEO // Strašna nesreća kod Koprivnice, motociklist na mjestu poginuo, oglasila se i policija!

Strašna prometna nesreća dogodila se nešto prije 19.30 sati na državnoj cesti u Reki kod Koprivnice. Kako doznajemo od...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×