DONESENA JE ODLUKA

Još podravsko-prigorskih studenata dobit će stipendije, Koren: Vodili smo se kriterijem uspjeha te deficitarnosti zanimanja

Na stranicama Županije stoji kako je riječ o najvećem broju stipendija dodijeljenih ovim modelom.

12:44h
0
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Povjerenstvo za stipendiranje studenata sastalo se u petak i utvrdilo Listu reda prvenstva za dodjelu studentskih stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije u akademskoj godini 2019./2020.

Župan Darko Koren donio je odluku o dodjeli pedeset stipendija, a broj će sada biti povećan za deset. Na stranicama Županije stoji kako je riječ o najvećem broju stipendija dodijeljenih ovim modelom.

– Zaprimili smo velik broj zahtjeva te smo zaključili da je nužno dodatno povećati broj stipendija kako bi u okviru svojih trenutnih mogućnosti olakšali studiranje studentima s našeg područja. Županija četvrtu godinu provodi ovakav model stipendiranja studenata čime se nastavlja kontinuirani rast ulaganja u sustav visokog obrazovanja. Vodili smo se kriterijem uspjeha te deficitarnosti zanimanja, pa smo prednost dali studijskim programima koji prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje spadaju u deficitarna zanimanja na području županije – kazao je Koren, a prenijele stranice Županije koja godišnje izdvaja gotovo tri milijuna kuna vlastitih sredstava za programe kreditiranja i stipendiranja.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

Listu kriterija činili su i ostvareno pravo na stipendiju u prethodnoj akademskoj godini, uspjeh ostvaren u prethodnoj školskoj/akademskoj godini, godina studija, pojedinačne nagrade osvojene na državnim i međunarodnim natjecanjima iz znanja tijekom srednje škole, odnosno ostvarene nagrade za znanstveno-stručne i druge odgovarajuće radove, socijalni status i druge socijalne prilike u obitelji kandidata, kao i prednost po posebnim propisima te volontiranje.

Stoji i kako su prednost imali studijski sveučilišni programi medicine, građevinarstva, matematike, fizike, rehabilitacije, logopedije, strojarstva, farmacije, elektrotehnike, stomatologije, kao i stručni studijski programi građevine, strojarstva i elektrotehnike.

čitam...
Loading...