STOŽER CIVILNE ZAŠTITE RH

Jučer testirane 132 osobe, danas evidentirana 94 nova slučaja

Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana, dodaje Stožer.

11:07h
0
Foto: Ivan Balija
Načelnik Stožera Ratimir Ljubić, županijska epidemiologinja dr. Draženka Vadla i župan Darko Koren // Foto: Ivan Balija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevčake županije poslao je novo priopćenje.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđena 94 nova slučaja bolesti COVID-19.

Na području županije trenutno je aktivno 258 slučaja bolesti COVID-19, ozdravile su 43 osobe, a na bolničkom se liječenju nalazi 57 osoba. U OB Koprivnica preminula je jedna osoba s pozitivitetom na koronavirus (1959. godište) koja je u kliničkoj anamnezi imala i druge bolesti.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena kod 7607 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana izuzeta su 132 uzorka sa sumnjom na SARS-CoV-2 virus – stoji u priopćenju Stožera.

– Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije apelira na građane da se strogo pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa. Samo odgovornim ponašanjem možemo zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – dodaju.

čitam...