noćna utrka u srbiji

Juraj Evačić uspješno istrčao svoj osmi ovogodišnji maraton u Novom Sadu, namjerava srušiti vlastiti rekord po broju istrčanih maratona u jednoj sezoni

Evačiću je namjera ove godine izjednačiti ili eventualno poboljšati vlastiti hrvatski rekord od 18 istrčanih maratona u jednoj sezoni, kalendarskoj godini. 

08:40h
0
Juraj Evačić // Foto: Juraj Evačić
Juraj Evačić // Foto: Juraj Evačić

Koprivnički maratonac, veteran Juraj Evačić (64), uspješno je nastupio je na 9. Noćnom maratonu u Novom Sadu. U konkurenciji 110 maratonaca i maratonki, dužinu od klasičnih 42,195 kilometara istrčao je u vremenu 4.20,36 i na taj način se plasirao na 68. mjesto i došao u cilj ispred još 42, u prosjeku znatno mlađa trkača, odnosno trkačica.

Koprivničkom veteranu, koji drži drugo mjesto po broju istrčanih maratona u povijesti hrvatskog maratona, ovo je bio sedmi maraton u sezoni, ukupno 152. u karijeri i time je završio polusezonu po planu.

MARKETING EPODRAVINA.HR

U drugom dijelu godine, tj. sezone, u planu je i čeka ga još više od deset maratona. Evačiću je namjera ove godine izjednačiti ili eventualno poboljšati vlastiti hrvatski rekord od 18 istrčanih maratona u jednoj sezoni, kalendarskoj godini.

čitam...