ODRŽIVO GOSPODARENJE OTPADOM

Kako smanjiti odlaganje otpada na Piškornicu bila je tema tribine u koprivničkoj knjižnici

Ciklus tribina pokrenule su Knjižnica i Udruga za održivi razvoj Hrvatske u sklopu programa Zelena knjižnica.

09:19h
0
Ilustracija // Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Tribina na temu Održivo gospodarenje otpadom: Kako smanjiti odlaganje otpada na Piškornicu? održana je u utorak, u Knjižnici i čitaonici Frana Galovića.

Cilj tribine bio je informirati javnost o važnosti koja se pridaje održivom gospodarenju otpadom na globalnoj i europskoj razini te predstaviti primjer održivog gospodarenja otpadom u Gradu Čakovcu. Krajnji cilj tribine bio je potaknuti na razmišljanje i pronalaženje praktičnih rješenja za smanjenje odlaganja otpada na Piškornicu.

Uvodna izlaganja održali su predsjednik UZOR-a Matija Hlebar i rukovoditelj sektora gospodarenja otpadom GKP-a Čakom d.o.o. Saša Avirović.

– Tribina se dotaknula goruće i najbitnije teme današnjeg društva, a to je održivo gospodarenje otpadom s tematikom Piškornice. Vrhunsko predavanje Saše Avirovića ukazalo je na srž problema i rješavanja otpada pokazujući uspjeh grada Čakovca. Kao članica Udruge UZOR i ZERI Fondacije (globalnog think tanka za održivi razvoj) znam da je nužno komunicirati rješenja modernog društva kroz sustav kružne bioekonomije i poslovne modele koji donose dobrobit, radna mjesta i novostvorenu vrijednost za Hrvatsku – dala je svoj osvrt sugrađanka Ina Matijević.

Inače, ciklus tribina pokrenule su Knjižnica i Udruga za održivi razvoj Hrvatske u sklopu programa Zelena knjižnica.

– Dvorana na prvom katu je bila popunjena do zadnjeg mjesta, a publika je bila izuzetno zainteresirana i proaktivna. Uživao sam dok sam prezentirao način na koji gospodarimo otpadom u Gradu Čakovcu pred takvom publikom. Ukoliko me Udruga UZOR ponovno pozove rado ću se odazvati i odraditi prezentaciju za predivnu koprivničku publiku – kazao je Avirović.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

čitam...
Loading...