Sati nas dijele od utakmice sezone

Kapetan Delić: Motivirani smo i dat ćemo sve od sebe

12:15h
0
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Jedna od najvećih utakmica u Slavenovoj povijesti počinje u 18 sati u osječkom Gradskom vrtu, a vodit će je domaći sudac Ante Vučemilović.

Nogometaši Slavena Belupa danas, u utorak, od 18 sati sastat će se protiv Dinama u finalu Hrvatskog nogometnog kupa. Bit će to drugi, nakon 2007. godine, nastup Koprivničanaca u samoj završnici ovoga natjecanja, dok su Dinamovi igrači prestižno Rabuzinovo sunce podizali već 14. puta.

– Svjesni smo snage Dinama, koji je naša najbolja momčad, i favorit u finalnom ogledu. Mi smo svojim rezultatima zaslužili igrati u samoj završnici i to ćemo sigurno pokazati na travnjaku. Igrat ćemo maksimalno angažirano, disciplinirano i napadački. Ako smo u polufinalu bili bolji od Rijeke, vjerujem da nismo bez izgleda ni protiv Dinama. Kako se igra jedna utakmica, mislim da možemo uspjeti – izjavu Slavenova trenera Željka Kopića s jučerašnje konferencije za medije prenose službene klupske stranice.

Sezone 2006./2007., kada su Slavenaši, predvođeni kapetanom Mumlekom, zaigrali svoje prvo finale, prve je minute u seniorskom sastavu zabilježio sadašnji kapetan, Mateas Delić.

– Moramo biti maksimalno koncentrirani jer Dinamo je kvalitetna momčad koja zna iskoristiti i najmanju grešku. Jako smo motivirani i dat ćemo sve od sebe da osvojimo ovaj vrijedan trofej – rekao je na jučerašnjem obraćanju medijima miljenik koprivničkih navijača.

Jedna od najvećih utakmica u Slavenovoj povijesti počinje u 18 sati u osječkom Gradskom vrtu, a vodit će je domaći sudac Ante Vučemilović. Zanimljivo kako je Vučemilović sudio i prvu utakmicu finala iz 2007. koja je s 1:0 pripala Dinamu. Strijelac je bio Eduardo. Uzvrat u Koprivnici završio je rezultatom 1:1, a pogotke su postigli Mumlek i Schildenfeld.