Šef HDZ-a u Križevcima

Karamarko nema jasan stav o prodaji državnog udjela u Podravki

11:00h
0
Tomislav Karamarko u Križevcima // Foto: hdz.hr

Važan je poticaj razvoja poljoprivrede koja je u kolapsu. Ako 70 posto hrane uvozimo, onda je to veliki problem. Prema tome, o Podravki će se još pričati i vidjet ćemo na koji način riješiti taj problem, ako mogu tako reći – rekao je on.

U križevačkom hotelu Kalnik jučer, u četvrtak, održana je svečanost obilježavanja 26. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji.


Na svečanoj proslavi okupili su se svi lokalni HDZ-ovci, a nazočio je i Tomislav Karamarko, predsjednik stranke i prvi potpredsjednik Vlade, koji je prije samoga događaja odgovarao na brojna pitanja novinara.

Između ostalog, dotaknuo se Podravke, brze ceste i pruge Rijeka-Zagreb-Budimpešta.

Na pitanje što od projekata možemo očekivati u našem kraju, Karamarko je kazao da se rješava infrastrukturno pitanje navedene pruge, za koju je zainteresirana i Mađarska.

– Treba povećati i kapacitet luke Rijeka, a kada se to dogodi i ova će pruga biti puno prometnija. Ovo je kraj vrijednih ljudi i tu je važna poljoprivreda, Podravka, poticanje poduzetništva i nove investicije – rekao je Karamarko te dodao da i cesta Koprivnica-Zagreb mora biti dovršena.

U vezi s državnim udjelom u Podravki, Karamarko kaže da se mora napraviti ono što je najkorisnije za građane ovoga kraja.

– Važan je poticaj razvoja poljoprivrede koja je u kolapsu. Ako 70 posto hrane uvozimo, onda je to veliki problem. Prema tome, o Podravki će se još pričati i vidjet ćemo na koji način riješiti taj problem, ako mogu tako reći – rekao je on.

Dotaknuo se i obećanih 1000 eura za svako novorođenče te poručio građanima da računaju kada će im se roditi dijete, jer je 100 milijuna kuna osigurano, samo se mora odrediti datum od kada se kreće s isplatama.

Napomenuo  je da novi izbori nisu opcija te da je suradnja s Mostom jako dobra.

– Sve ide svojim tijekom. Uvijek kada su u pitanju pregovori – pogotovo oko kadroviranja – nije romantično i nije lagano. Ali kada pogledate sve što smo pregovarali s Mostom, to smo i dogovorili. Bilo je, dakle, spornih pitanja, ali smo ih rješavali – zaključio je on.

 

 

čitam...