petu godinu zaredom

Kaufland donirao OŠ Braća Radić voće i povrće

Već treću godinu za redom Kaufland isporučuje voće učenicima Osnovne škole Braća Radić, a prva isporuka stigla je jučer, 7. rujna.

10:34h
0
Foto: Maja Solina

Već petu godinu za redom provodi se projekt Kaufland škola ViP koji ove školske godine
obuhvaća i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju.

S ciljem jačanja svijesti o potrebi zdrave prehrane i njenom utjecaju na zdravlje djece Kaufland je još 2017. godine pokrenuo društveno odgovoran projekt Kaufland škola voća i povrća, a ove godine projekt je podržalo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ovim projektom Kaufland djeci u osnovnim školama svaki tjedan od početka do kraja školske godine donira svježe voće i povrće.

Za svaku trgovinu Kauflanda u Hrvatskoj, kao i svake godine, odabrana je po jedna
partnerska škola. Ove su godine, uz 42 javne osnovne škole, u projekt uključene i sve osnovnoškolske ustanove s redovitim i posebnim programima za djecu s teškoćama u razvoju koje su se prijavile na natjecanje, a ove godine besplatno svježe voće i povrće svaki tjedan stiže i u Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce iz Koprivnice.

Tako već treću godinu za redom Kaufland isporučuje voće učenicima Osnovne škole Braća Radić, a prva isporuka stigla je jučer, 7. rujna. I prošle školske godine učenici su pokazali svoju kreativnost te video uratkom osvojili cjelogodišnju zalihu voća za sve učenike škole. Ovoga puta nagradu su omogućili vrijedni mališani 3. razreda Područne škole Starigrad pod mentorstvom učiteljice Maje Soline.

Prvu isporuku u školu donio je predstavnik Kauflanda Nino Berta.

– Naša škola trenutno broji 900 učenika, a svi oni će jednom tjedno u sklopu školske prehrane dobivati voće. Veliko hvala Kauflandu što potiče naše mlađe uzraste na usvajanje zdravih prehrambenih navika, pokazujući na taj način svoju društvenu odgovornost – poručuju iz škole.

 

Foto: Maja Solina