IZVANREDNA SJEDNICA

Kešer o Piškornici: SDP nije protiv normalnog gospodarenja otpadom, ali ne na ovaj način, pokrenut ćemo hitnu reviziju

Dok je šef županijskog ogranka SDP-a nezadovoljan što, smatra, nisu dobili odgovore na pitanja, zadovoljan je donesenim zaključcima.

09:24h
0
Mladen Kešer // Foto: Ivan Balija
Mladen Kešer // Foto: Ivan Balija

Prije dva dana održana je 25. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije. Podsjetimo, oporba je prikupila jednu trećinu potpisa članova skupštine, njih 14, te su zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice potpisali članovi kluba SDP/HL, članovi kluba HSS-a, članovi kluba vijećnika Željko Lacković – nezavisne liste i član skupštine Dejan Kutičića. Tema sjednice bio je Regionalni centar za gospodarenje otpadom Piškornica, o čemu smo pisali ovdje i ovdje.

Priopćenje o sjednici poslao je Mladen Kešer kao predsjednik Županijske organizacije SDP-a Koprivničko-križevačke županije. Naveo je razloge inzistiranja na sjednici. Prvi su, prema njemu, informacije kako Podravini zbog onečišćenja tla i voda prijeti ekološka katastrofa “jer je uočen prodor procjedne vode s odlagališta Piškornica u okoliš.” Drugi je poslovanje tvrtke Piškornica d.o.o. i tvrtke Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o., dok je treći “pitanje odgovornosti župana Darka Korena, kao predsjednika skupštine Piškornice i jednog od predstavnika osnivača te pročelnika Marijana Štimca kao predsjednika Nadzornog odbora tvrtke Piškornica d.o.o.” vezanih uz slučaj direktora Mladena Jozinovića, navodi Kešer.

Dok je Kešer nezadovoljan što, smatra, nisu dobili odgovore na pitanja, zadovoljan je donesenim zaključcima. Prvi je taj da se projektu RCGO Piškornica daje podrška s četirima uključenim županijama osnivačima i općinom Koprivnički Ivanec uz traženje očitovanja o odluci Vlade RH i uvrštavanju dviju drugih županija. Drugi je, pak, prijedlog spomenutim društvima da se u sanaciji odlagališta koriste europska i sredstva državnog proračuna.

– SDP nije protiv normalnog gospodarenja otpadom jer svi stvaramo otpad i s njim treba znati gospodariti, ali ne na ovaj način na koji to radi ova ekipa. Pokrenut ćemo hitnu reviziju i uvođenje novih modernih tehnologija gospodarenja otpadom, jer ovakav model treba zaustaviti. Brdo smeća u Koprivničkom Ivancu svakog dana je sve veće, a to nije normalan način održivog gospodarenja otpadom – zaključuje SDP u priopćenju.