PARLAMENTARNI IZBORI

Kešer se u saboru želi boriti za prava radnika, seljaka i poduzetnika: Ne smeta mi što je Jakšić ispred, vjerujem da će mi pomoći doći do glasova

Podizanje industrijalizacije, smatra, u tome je kontekstu osobito važno.

13:57h
0
Foto: Ivan Balija
Mladen Kešer // Foto: Ivan Balija

Glavni odbor SDP-a, predvodnika Restart koalicije na parlamentarnim izborima, odlučio je čija će se imena naći na listama. Sedmo mjesto na popisu od 14 kandidata II. izborne jedinice, koja uključuje Koprivničko-križevačku županiju, pripalo je Mladenu Kešeru, šefu županijskog SDP-a.

– Zadovoljan sam sedmim mjestom. Vjerujem da će mi ljudi dati povjerenje zaokružujući broj sedam ispred mojega imena. Uvijek sam se borio, dat ću sve od sebe kako bih zastupao interes radnika, seljaka i poduzetnika – kaže Kešer.

Ostvari li se njegova želja za dolaskom u saborsku klupu, načelnik općine Kalnik tvrdi kako će raditi za tzv. malog čovjeka.

– Jasno ću zastupati povezivanje plave i zelene Hrvatske. Hrvatski proizvod mora doći na hrvatski stol, hrvatski proizvođač mora biti dostojanstven, a trgovački lanci moraju hrvatske proizvode staviti na svoje police. Domaća proizvodnja ne smije stagnirati, tijekom COVID-19 krize nismo imali dovoljno hrane, što znači da ću se baviti tim krucijalnim problemom. Nacionalna sigurnost ugrožena je načinom na koji se sada vodi politika. Bez hrane nema napretka – riječi su prvog čovjeka podravsko-prigorskog SDP-a.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Podizanje industrijalizacije, smatra, u tome je kontekstu osobito važno.

– Mali poljoprivrednik mora imati mogućnost živjeti od svojega rada, plasirati ono što je proizveo. U mojem fokusu je mali čovjek, veliki se mogu brinuti za sebe – govorio je Kešer u kontekstu nacionalni ciljeva.

Glede vlastitoga kraja, Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je povezivanje Koprivnice brzom cestom, kao i izgradnju domova za starije i nemoćne u svakoj općini.

– To su glavne stvari za koje ću se zalagati kao saborski zastupnik – napominje.

Spomenimo kako je treću poziciju na Restartovoj listi II. izborne jedinice zauzeo koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić

– Ne smeta mi što je ispred mene. Mišel Jakšić gradonačelnik je najvećeg grada u županiji. Vjerujem da će mi pomoći kako bih dobio preferencijalne glasove, čime bi koprivničko-križevački SDP konačno u Saboru imao dva zastupnika – zaključio je.

čitam...