povreda Schengenskog zakonika

Kešer tražio uklanjanje žice s granice pa zaradio optužni prijedlog. Odmah je za to optužio Korena i rekao nam: Ne bojim se Prekršajnog suda ni istrage policije

Rekao bi blaženi kardinal Stepinac “moja je savjest čista”, a za suvremene Jakove Blaževiće, za njih nisam siguran. Danas ću se izravno obratiti Ursuli von der Leyen, Charle Michelu, David Sassoli, rekao nam je šef koprivničko-križevačkog SDP-a, načelnik općine Kalnik te kandidat za mjesto župana Koprivničko-križevačke županije.

14:52h
0

Šef koprivničko-križevačkog SDP-a, načelnik općine Kalnik te kandidat za mjesto župana Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer protekli tjedan zatražio je hitno uklanjanje žice s granice Mađarske i Hrvatske, o čemu smo pisali ovdje.

Uputio je, kazao je, molbu predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, premijeru Andreju Plenkoviću, predsjedniku Zoranu Milanoviću i predsjedniku Hrvatskog lovačkog saveza Đuri Dečaku. Snimio je čak i video u kojoj je pozvao odgovorne da predstave ovu situaciju pred Ursulom von der Leyen, Charlesom Michelom, Davidom Sassolijem i ostalim čelnim ljudima Europske Unije.

No, čini se kako će zbog svoje akcije imati probleme sa zakonom, piše prigorski.hr. Policijska uprava koprivničko-križevačka potvrdila nam je kako je “postaja granične policije Koprivnica zabilježila događaj povrede državne granice.

– Naime, do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 46- godišnjak počinio prekršaj Schengenskog zakonika o granicama te će protiv njega
biti podnesen optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu. Također, o događaju će biti izviještena delegacija Republike Mađarske – navode iz PU koprivničko-križevačke.

Za komentar cijele situacije upitali smo i samoga Kešera.

– Neću odustati od traženja skidanja željezne zavjese i žilet žice s granice Hrvatske i Mađarske! Žicom su ugroženi ljudi i životinje, a kao lovačka etika me obvezuje na zaštitu nedužnih životinja i nehumano ponašanje prema njima. Pozvao sam zato najodgovornije u Republici Hrvatskoj, da se makar na trenutak usprave, ali ne pred svojim članstvom ili izbornim tijelom, nego u Brusselu, te se usude predstaviti ovu situaciju pred stvarnim „ravnateljima“ Europske Unije, gdjom Ursulom von der Leyen, Charlesom Michelom, Davidom Sassolijem i ostalima. Ne bojim se ni Prekršajnog suda ni istrage policijskih službenika oni rade svoj posao, a ja svoj. Moram samo napomenuti da dosadašnji župan zlorabi časnu hrvatsku policiju za svoje političke obračune, no ovdje im je to pucanj u prazno! Ljudima su onemogućili kretanje, a oni po raznim klubovima imaju derneke i prolaze nekažnjeno! Rekao bi blaženi kardinal Stepinac “moja je savjest čista”, a za suvremene Jakove Blaževiće za njih nisam siguran. Danas ću se izravno obratiti Ursuli von der Leyen, Charle Michelu, David Sassoli – rekao nam je Kešer.

Komentar na optužbe tražili smo i od Korena.

– Sve izjave i postupci gospodina Kešera sami po sebi dovoljno govore pa nema potrebe da ih još dodatno komentiram. Nemam saznanja koja je dimenzija njegovog prekršaja, niti sam s kim o tome razgovarao, ali sam pobornik da pravna država funkcionira pa onda podržavam da, kako on kaže, časna hrvatska policija temeljito obradi njegov slučaj – kazao je Koren.