MOLBA DRŽAVNOM VRHU

VIDEO Kešer traži uklanjanje bodljikave žice na granici s Mađarskom: Maknuli smo granice, rampe, putovnice, a napravili željeznu zavjesu

Nije li ovaj sićušni virus, koji još uvijek hara, prisilio čovječanstvo na karikaturalan način da prizna svoju nemoć, upravo dokaz da se u poniznosti moramo zapitati komu je ta žica namijenjena, koga ona treba impresionirati svojom zloćudnom naravi, navodi u molbi.

09:00h
0

Načelnik Općine Kalnik, šef županijskog SDP-a i kandidat za župana na predstojećim izborima Mladen Kešer uputio je molbu predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, premijeru Andreju Plenkoviću, predsjedniku Zoranu Milanoviću i predsjedniku Hrvatskog lovačkog saveza Đuri Dečaku za hitnim uklanjanjem žice s granice Mađarske i Hrvatske.

Uz pismenu molbu svoj apel potkrijepio je i video uratkom snimljenom na samoj granici s Mađarskom u kojem poziva odgovorne da predstave ovu situaciju pred čelnim ljudima Europske Unije: Ursulom von der Leyen, Charlesom Michelom, Davidom Sassoliem i ostalima.

– Neka im pritom ne zadrhti glas te neka snagu i inspiraciju nađu u svima onima koji su položili svoje živote na oltar domovine ufajući se da njihova djeca neće nikad doživjeti prizore žilet žice i minskih polja radi kojih su oni umrli mučeničkom smrću.

Ova žica na osobito bahat i bezobziran način dokazuje tobožnju nadmoć čovjeka nad drugim, ali slabijim čovjekom kao i nad prirodom i svim životinjskim vrstama.

Nije li ovaj sićušni virus, koji još uvijek hara, prisilio čovječanstvo na karikaturalan način da prizna svoju nemoć, upravo dokaz da se u poniznosti moramo zapitati komu je ta žica namijenjena, koga ona treba impresionirati svojom zloćudnom naravi da ozljedi i masakrira svako biće koje joj se suprotstavi, bilo kojeg podrijetla, životinjskog ili ljudskog – rekao je, između ostaloga, Kešer.

Sma kako se “uzaludno prikazivati u vjerskim hramovima, u prisutnosti kamera javnih medija, u prigodama slavljenja vječnog nad ovozemaljskim, ako istovremeno činimo kazneno djelo protiv čovjeka i prirode, nečinjenjem.”

– Kao budući župan Koprivničko-križevačke županije smatram da je moja dužnost i obveza skrenuti pozornost na nedjela kojima se negira i ruši temelj na kojemu počiva ova zajednica europskih naroda. Ne želim se sakrivati i pobjeći od te odgovornosti i fotografirati se samo pored trijumfalnih tvorevina uspješnih gospodarskih subjekata u istoj županiji i prisvajati uspjehe i muku vrijednih ljudi ovog kraja kao svoje osobne uspjehe – zaključuje Kešer te na kraju napominje da će o problemu obavijestiti predstavnike Europske Unije Ursulu von der Leyen, predsjednicu Europske komisije, Charlesa Michela, predsjednika Europskog vijeća – Davida Maria Sassolia, predsjednika Europskog parlamenta, sve zastupnike u Europskom parlamentu i sve u Hrvatskom parlamentu – poručio je Kešer.