Klasična mišolovka – prvi projekt Umjetničke gerile

19:19h
0

Klasična mišolovka je prvi kazališni projekt varaždinskog pokreta Umjetnička gerila, koji će premijerno biti izveden u subotu, 4. listopada, na Podrumskoj sceni Rogoz u Varaždinu.

Klasična mišolovka je crnohumorna groteska nastala prema motivima drame Ručni rad J.C. Danauda, a tematski se bavi borbom protiv patrijarhalnog sistema, zlostavljanjem žena i ženama koje zbog zlostavljanja postaju zlostavljačice. Kao i u Danaudovoj drami, predstava će ove važne socijalne teme podati na groteksni način kako bi se pojačala njihova strahotnost, a osnovna je priča proširena daljnjim zapletima pa u Klasičnoj mišolovki svatko igra nekoliko različitih uloga.

Autori predstave su varaždinska redateljica Ksenija Krčar te mladi talentirani studenti glume Nikša Eldan, Filip Eldan i Hana Kunić te studentica Muzičke akademije Lucija Hraščanec.

Autori su ujedno i pokretači Umjetničke gerile koji su se okupili s namjerom stvaranja kazališnih projekata. Djeluju nezavisno od bilo kakve institucije, a studenti, redom iz Varaždina žele i nakon završetka studija aktivno sudjelovati u kulturnom životu svoga grada.

– Osnova našeg rada je improvizacija na određenu temu iz koje nastaju sami likovi, ali i radnja predstave, a koristimo sve raspoložive umjetničke „resurse” – ples, pjevanje, sviranje, akrobacija, pisanje teksta… Tako stvaramo autorski projekt u kojem smo svi autori predstave te progovaramo o temama koje su svakom od nas osobno zanimljive – kaže Ksenija Krčar. Dodaje da Gerila u potpunosti koristi kreativne snage svojih članova s minimalnim materijalnim sredstvima – recikliranjem ili nepostojanjem scenografije i kostima.

Više informacija možete naći na službenoj Facebook stranici Umjetničke gerile (www.facebook.com/UmjetnickaGerila)