'luckasti umirovljenici'

Kloštar spremio sjajan projekt za svoje luckaste umirovljenike, u pripremi su brojne radionice, druženja, roštiljade i izleti

Program vrijedan 128 tisuća kuna izradila je razvojna tvrtka Draft d.o.o., a sredstva osiguravaju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Općina Kloštar Podravski.

11:30h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

U Poduzetničkom inkubatoru u Kladarama danas se održala početna konferencija projekta pod nazivom ‘Luckasti umirovljenici‘. Projekt je odobren od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Radi se o dvogodišnjem programu kroz koji će se unaprijediti kvaliteta života i zaštititi prava starijih osoba.

Umirovljenici s područja Općine Kloštar Podravski, a ima ih 627 starijih od 65 godina, tako će se kroz ovaj projekt dodatno socijalno uključiti u život zajednice. Organizirat će se dnevne aktivnosti koje će biti prilagođene potrebama i interesima starijih, a isto tako informirat će se o pravima starijih osoba.

Bit će tu radionica pjevanja, slikanja, kuhanja, ručnih radova, tjelovježbe, radionice informatike, eko radionice, rekreativne radionice, izleti i proslave, obilježavanje važnih datuma, roštiljade i slično.

Program vrijedan 128 tisuća kuna izradila je razvojna tvrtka Draft d.o.o., a sredstva osiguravaju Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Općina Kloštar Podravski. Nositelj projekta je Udruga matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski. Osim navedenih, partner u projektu je i OŠ Kloštar Podravski.

Projekt su predstavili i podržali načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, ravnatelj OŠ Kloštar Podravski Mirko Šandrovčan, Mirko Debeljak, predsjednik Udruge matice umirovljenika Općine Kloštar Podravski. Valja spomenuti i Davora Deskara, direktora tvrtke Draft koja nosi velike zasluge u realizaciji ovog projekta.

Foto: Jurica Karan
Siniša Pavlović // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Mirko Šandrovčan // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Mirko Debeljak // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Davor Deskar // Foto: Jurica Karan