projekt latica

Klub Latica kupio bivši ugostiteljski objekt Klas, Nevenka Fuchs: Broj djece i pandemija prisilili su nas da nešto napravimo

Na novo ulaganje odlučili su se jer već godinama svakodnevno funkcioniraju u skučenom prostoru kao podstanari u prostorijama Podravskog sunca.

14:50h
0
Objekt u Križevačkoj ulici ima novog vlasnika // Foto: Sonja Badalić

Kako doznaje portal ePodravina, koprivnička Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice kupila je zgradu nekadašnjeg ugostiteljskog objekta Klas u Križevačkoj ulici u Koprivnici.

Informaciju nam je potvrdila predsjednica Udruge Nevenka Fuchs, no o detaljima ugovora te iznosu za koji su kupili nove prostore još nije željela govoriti. Objekt je kupljen kreditom, a koprivničkoj udruzi ususret je izašla Podravska banka. Iznos, uvjete i rokove, zajedničkim će snagama predstaviti kroz koji dan.

Podsjetimo, udruga je pred točno dvije godine, u ožujku 2018. na korištenje od Grada Koprivnice dobila zgradu u Kampusu koju se prema ondašnjim najavama, do današnjeg dana planiralo urediti.

U ljeto 2019. godine organizirana je bila i akcija Milijun koraka, kojom je alpinist Mario Carek u 37 dana prehodao 1100 kilometara i prikupljao sredstva za uređenje i opremanje prostora Udruge u Kampusu.

Nevenka Fuchs // Foto: ePodravina

Na novo ulaganje odlučili su se jer već godinama svakodnevno funkcioniraju u skučenom prostoru kao podstanari u prostorijama Podravskog sunca.

– Broj djece zahtijevao je od nas da nešto napravimo, a epidemija nas je na to dodatno prisilila. Naši roditelji su na to pristali. U objekt bivšeg restorana Klas ušli smo pred nekoliko dana, za početak smo ga očistili, a u planu je razvijati ga u gospodarskom smjeru, dok će objekt u Kampusu biti prilagođen rehabilitaciji djece s težim stupnjem invalidnosti – rekla je Nevenka Fuchs.