Koaliciji SDP-HNS-HSU uvjerljiva pobjeda na izborima za mjesne odbore

14:36h
0
Koalicija SDP-HNS-HSU ostvarila je pobjedu na izborima // foto: Ivan Brkić

Na izborima za Vijeća mjesnih odbora koji su se u nedjelju održali u Koprivnici, uvjerljivu pobjedu odnijela je koalicija SDP-HNS-HSU koja je slavila u svih 17 mjesnih odbora u kojima su imali liste. U osamnaestom mjesnom odboru, odnosno Bakovčicama, slavio je nazavisni kandidat Radovan Knežević koji je osvojio čak 71,35 % glasova.

Na izbore je izašlo 15,69 % birača, odnosno 4 267 građana, od 27 200 koliko ih je imalo pravo glasa. Tako je na ove izbore izašlo 3 % više birača nego na prošle. Najviše ih je izašlo, čak 68,01 %, u mjesnom odboru Bakovčice, dok ih je tek 8,05 % izašlo u Brežancu.

– Iako je na izbore ponovno izašao mali broj građana, oni su protekli u najboljem mogućem redu i bez ikakvih nekorektnosti, a to potvrđuje i mali broj nevažećih listića kojih je bilo tek 36 – rekla je predsjednica Gradskog izbornog povjerenstva Dubravka Kardaš.

Jedinu primjedbu uputio je Željko Žganec iz herešinskog A-HSP-a koji je tvrdio da su izbori nekorektni i nepravilni, osim u Bakovčicama gdje je Knežević odnio zasluženu pobjedu.

– Kako je moguće da je HSP u Herešinu dobio tek 11 glasova, ako ja na popisu imam imena 35 birača koji su glasali za nas. Izbori su namješteni, kao što su bili i prije i tome se mora stati na kraj – komentirao je Žganec te nadodao kako nepravilnosti ima i u postavljanju određenih predsjednika biračkih odbora.

Njegove riječi demantirala je Dubravka Kardaš koja je rekla da su predsjednici i zamjenici biračkih odbora nestranačke osobe sa iskustvom te da je upravo u Herešinu bio promatrač koji nije zabilježio nikakve nepravilnosti.Željko Žganec iz A-HSP-a tvrdi da su izbori nepravilni // foto: Ivan Brkić

Što se tiče brojaka, napomenimo da je pobjednička koalicija najveću podršku dobila u Dubovu, gdje je za nju glasalo 76,38 % birača, a najmanju u Jagnjedovcu, 44,64%. Upravo u Jagnjedovcu HDZ je dobio najviše glasova 35,71 %, dok je tek 5,12 % glasova dobio u Herešinu. HSS je 38,18 % glasova dobio u Kunovec Bregu, a najmanje u Dubovcu, tek 5,17 %.

Zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi us vim mjesnim odborima, koalicija SDP-HNS-HSU imat će i najveći broj članova u mjesnim odborima, čak 81, dok će ih HDZ i HSS imati tek 22, odnosno 15.

Na kraju, napomenimo kako je na ove izbore potrošeno 75 tisuća kuna, iako je za njih bilo predviđeno 120 tisuća.

čitam...