- Oglas -

Spavaći prostor diktira odabir

Krenite u odabir mjerenjem prostora i dimenzijama koje bi vaš novi krevet trebao imati kako bi se najbolje uklopio u spavaću sobu. 

Uzmite u obzir svoje fizičke karakteristike (visina) i navike spavanja (jeste li miran spavač ili ste aktivni, prevrćete se u snu i potrebno vam je više prostora), ali i to da se u ostatku slobodnog prostora oko kreveta morate moći nesmetano kretati. 

Ako vam veličina prostora to dozvoljava, možete odabrati bračni krevet različitih dimenzija, ali možete i uštedjeti na prostoru ako se odlučite na krevet na sklapanje ili pak kauč na razvlačenje. 

- Oglas -

Stil prema ostatku kućanstva

Svakako je važan i odabir stila kreveta, odnosno kako će se njegov izgled i dizajn uklopiti u ostatak namještaja u spavaćem prostoru. Na raspolaganju vam stoji zaista širok izbor raznih stilova od kojih možete odabrati najdraži. 

Imate mogućnost uklopiti izgled kreveta ne samo s ostatkom spavaće sobe već i sa ostatkom čitavog kućanstva, od kuhinjskih ormarića, ogledala u hodniku do vrtnih stolica

Odaberite primjerice moderan krevet, finih, ravnih linija koji su uglavnom napravljeni od masivnog drva i imaju presvlaku od tkanine. S druge strane, ako vam se uklapa u ostatak dizajna, imate slobodnu otići i u potpuno drugom smjeru, a to je tzv. stil seoske kuće koji se odlikuje rustikalnim okvirom kreveta

Uz posteljinu cvjetnog uzorka imat ćete osjećaj da se nalazite na odmoru,u seoskom okruženju, u skladu s prirodom. Tu su i skandinavski, industrijski i mnogi drugi stilovi koji će vaš krevet učiniti ne samo udobnim već i ugodnim oku i osjećat ćete da se opuštate već samim pogledom na njega. 

Krevet je važan dio svakodnevice i treba ga što više prilagoditi svome ukusu. 

Obratite pozornost na materijal

Kod odabira materijala kreveta, razmislite o onome koji će vam jamčiti željenu kvalitetu, ali i biti u skladu sa odabranim stilom. To može biti drveni, metalni, presvučeni tkaninom, umjetnom kožom…Opcije su široke.

Prostor za skladištenje kao dodatna funkcija

Još jedan izuzetno važan čimbenik na koji treba obratiti pozornost je mjesto za skladištenje. Mnogi kreveti kao dodatnu pogodnost nude ladice ispod samog madraca i podnica koje se mogu iskoristiti za spremanje zimske/ljetne odjeće, dodatnih posteljina i ostalih stvari koje ne koristimo toliko često kao one koje nam stoje u ormaru, a zauzimaju puno prostora. 

Prostora za pohranu nikada dosta pa čak i kada se čini da ga imate previše, zapravo ga je lako ispuniti i on se na kraju uvijek dobro  iskoristi. 

Dodaci za stvaranje ugođaja

Nakon što ste donijeli sve važnije odluke oko odabira pravog kreveta za vas, svoj krevet oplemenite raznim dodacima kako biste povezali cjelokupan dojam. 

To možete učiniti fotografijama ili umjetničkim slikama iznad uzglavlja, odabirom noćnih ormarića u stilu kreveta ili pak dodatkom baldahina ili LED svjetala kojima ćete stvoriti posebno, ugodno i opuštajuće okružje s daškom luksuza. 

Dobar san je dobar dan!

Svi znamo koliko je dobar san važan za općenito stanje čovjeka. San je temelj od kojega krećemo u svaki novi dan i čini podlogu uz koju se lakše ili teže suočavamo sa svakodnevnim izazovima. 

Osigurajte si najbolje moguće okruženje za spavanje odabirom kreveta prema vlastitim jedinstvenim potrebama i napunite svoje baterije do kraja svake noći. 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).