GODIŠNJI ODMORI

Koje su turističke destinacije odabir županijskih sportaša? Neki treniraju čak i na Jadranu, drugi su more zamijenili toplicama, a treći stvarno odmaraju

Mijenjaju li svake godine lokaciju, traže li mir ili, pak, vrevu omiljenih lokacija te koji su im sadržaji najvažniji pri odabiru?

16:00h
0
Ilustracija
Ilustracija

Podravsko-prigorski političari otkrili su nam u kojim su turističkim destinacijama ljetovali. Red je da sportaši Koprivničko-križevačke županije učine isto. Mijenjaju li svake godine lokaciju, traže li mir ili, pak, vrevu omiljenih lokacija te koji su im sadržaji najvažniji pri odabiru?

Uvijek dostupni trener Podravke Vegete Zlatko Saračević kazao nam je kako je sa suprugom par dana proveo u Novalji. Iako se nisu dugo zadržali, vrijeme je bilo prekrasno, a gužve nepostojeće.

– Dubrovnik je naša standardna lokacija, ondje sam bio trener te imamo dobre prijatelje s kojima se družimo jer ih tijekom ostatka godine me možemo vidjeti. Ujedno uživamo u ljepotama Dubrovnika. No, sada nam se nije isplatilo ići dolje s obzirom na to da nismo imali mnogo vremena. Imamo stan u Zadru, ali već par godina ne idemo onamo – kazao nam je Saračević.

Foto: Ivan Balija
Zlatko Saračević // Foto: Ivan Balija

Kristina Lukačević, najbolja sportašica Koprivnice, godišnji odmor sa suprugom Zlatkom provela je u okolici Zadra.

Kristina Lukačević // Ustupio Zlatko Lukačević

– Imali smo lijepi obiteljski odmor, kao da smo doma. Radi djeteta, uzevši u obzir da je plaža pokraj objekta, praktično nam je ići onamo posljednjih godina. Kristina je i trenirala! Zbog vrućine nije lako, ali važno je da može trenirati. Glede obitelji, volimo mjesta bez gužve, s lijepom prirodom. Uostalom, automobilom se može doći na svako mjesto za malo vremena – objasnio nam je Kristinin suprug Zlatko.

Želimir Mešnjak pojačao je redove legradskog Graničara // Foto: Mario Kos
Želimir Mešnjak // Foto: Mario Kos

Želimir Mešnjak, danas član legradskog Graničara, sa suprugom i dvoje djece ove se godine nije zaputio na more, već u Tuheljske toplice.

– Najčešće ljetujemo na srednjem Jadranu, ali zbog situacije s koronavirusom te poslovnih obaveza nismo bili u mogućnosti ići. Bilo je super, prekrasno! Prilagodili smo se, djeca su čak i više uživala jer je dostupno više sadržaja. K tome je i gastronomska ponuda bila odlična, uživali smo. Inače tražimo gradske destinacije, veća

Foto: Mateo Alečković
Bojan Vručina // Foto: Mateo Alečković

turistička mjesta. Razlog je, ponovno, šira ponuda za djecu. Kada bismo išli samo supruga i ja, sigurno bismo odabrali mirnije mjesto – priča nam Mešnjak.

 

Dok je Mešnjak iskusni defenzivac, Bojan Vručina bogatu karijeru gradio je na drugome kraju terena. Od prošle sezone trese mreže u dresu imbriovečkog Borca te vodi adrenalinski park. Dakle, obaveza je puno, pa se valja i dobro, zasluženo odmoriti.

Mario Gregurina // Foto: Ivan Herman

– Supruga, troje djece i ja 23. kolovoza idemo u Novalju. Mijenjamo destinacije, bili smo posvuda, ali ne i na Pagu. Rentali smo kuću i ondje imamo poznanike. Nikada ne idemo na isto mjesto. Kako sam često igrao vani, živjeli smo uz more, u Izraelu i Grčkoj. Više volimo mir, dosta nam je živahno kod kuće. Uvijek pronađemo nešto zanimljivo – ispričao nam je Vručina.

Mario Gregurina treći je nogometaš koji nam je iznio detalje svojih ljetnih planova.

– Idemo u Pirovac već desetak godina, moji ondje imaju apartman. Kada stignemo, svake godine odemo na par dana, tako ćemo i ove godine, ovoga vikenda. Često su s nama bili i Purići. Pirovac je malo veće selo, u centru se stalno nešto događa. Prvenstveno se idemo odmoriti, nismo više u godinama za partijanje – ispričao nam je Gregurina.

Foto: Ivan Balija
Zoran Jančijev // Foto: Ivan Balija

Zoran Jančijevđurđevački košarkaš, dio vrućih dana proveo je u Makarskoj i Tisnom.

– Na more idem s obitelji, suprugom Anom i kćerkicom Nijom. Destinacije ne mijenjamo, svake smo godine na istome mjestu, više volimo mirne destinacije, a tražimo smještaj blizu plaže prilagođene djeci – kaže Jančijev.