U Uredu Predsjednice Republike Hrvatske

Kolinda Grabar Kitarović odlikovala dobrovoljne darivatelje krvi, među njima se našli i darivatelji s našeg područja

Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 137 darivatelja i to muškarci koji su darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.

10:35h
0
Foto: Ured Predsjednice Republike Hrvatske

U povodu Dana darivatelja krvi, Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja dobrovoljnim darivateljima krvi za njihovu plemenitu aktivnost darivanja krvi i krvnih sastojaka u 2017. godini. Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 137 darivatelja i to muškarci koji su darovali krv više od stotinu puta te žene koje su krv darivale više od 75 puta.


– Darivatelji krvi svjesni su važnosti svoga čina kojim daruju krv, dragocjenost kojoj medicina nema zamjenu, a koja spašava živote. Darivanje krvi nije čin koji se radi zbog koristi, promocije ili pohvala. No mi im na poseban način želimo reći hvala, iskazati im priznanje i prepoznati dobro koje čine za dobrobit cijelog našeg društva – istaknula je Predsjednica Republike obrativši se darivateljima.

Prestižno odlikovanje za više od 100 darivanja muškarci i više od 75 darivanja žene krvi primilo je i 12 dobrovoljnih darivatelja krvi s područja naše županije:
Mirjana Šaš
Nada Horvat
Marijan Bodko
Mirko Bušić
Đuro Hrenić
Josip Hudj
Zdravko Jakupić
Josip Kovač
Andrija Krčma
Stjepan Matak
Mladen Sremec
Zvonimir Šašek

čitam...