12.1 C
Koprivnica
Nedjelja, 26. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
izbori

Kolinda uvjerljiva prvakinja dijaspore, u jednoj zemlji bilo je izjednačeno, a u Japanu, Crnoj Gori i Mađarskoj provukla se kroz ušicu igle
K

Glasalo se cijeloj Lijepoj našoj, ali i u inozemstvu. Ono je nadmoćno pripalo Kolindi Grabar Kitarović, omjer glasova bio je 45 311 - 6 222.

Ne propustite

Ako ne znate da je novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović onda ili ste prespavali cijelu nedjelju ili vas to toliko ne zanima da nećete ni otvoriti ovaj članak. Glasalo se cijeloj Lijepoj našoj, ali i u inozemstvu. Ono je nadmoćno pripalo Kolindi Grabar Kitarović, omjer glasova bio je 45.311 – 6222. Glasalo se posvuda po svijetu, po svim kontinentima.

Kolinda Grabar Kitarović osvojila je Afganistan, Albaniju, Alžir, Australiju, Argentinu, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Čile, Egipat, Francusku, Italiju, Japan,JAR, Kanadu, Kosovo, Mađarsku, Norvešku, Njemačku, Poljsku, Republiku Sjevernu Makedoniju, Rusiju, SAD, Srbiju, Švicarsku, Tursku i Ukrajinu.

Zoran Milanović pobjedu je odnio u Belgiji, Brazilu, Bugarskoj, Češkoj, Danskoj, Grčkoj, Indoneziji, Irskoj, Izraelu, Katru, Kini, Nizozemskoj, Portugalu, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Španjolskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji. Zanimljivo, u Finskoj je bilo neriješeno, 5-5 u glasovima. S druge strane, Kolinda je u Albaniji osvojila svih sedam glasača koji su izašli na izbore,

Što se tiče susjednih zemalja, u Crnoj Gori dobila je tri glasa više od svog protivnika (106-103), u Bosni i Hercegovini je bila premoćna s 32.467 naprama 2701, a bila je bolja i u Srbiji – 429 – 417. U Mađarskoj je tijesno pobijedila za četiri (58-54), no Milanović je bio bolji u Sloveniji, imao je 169 glasova u odnosu na Kolindinih 101. Hrvati u Italiji dali su povjerenje HDZ-ovoj kandidatkinji, dobila je 178 glasova, a Milanović 123.

U Japanu je bila bolja za jedan glas (8-7), dok je Milanović za jedan glas bio bolji u Brazilu gdje je bilo 4-3. U ostalim državama pobjede su bile izraženije, što za jednog, što za drugog kandidata. Dijaspora je rekla svoje.

Treba li dijaspora glasati na predsjedničkim izborima?

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

prijevremeno glasovanje

Mladen Kešer ponovno na vrhu Kalnika, na izbore izašlo 67,98 posto birača

Mještani Kalnika danas su izašli na prijevremene izbore, a birali su između dva kandidata, nezavisne Olinke Gjigaš, ujedno i...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti