Kolumna: I istina će vas osloboditi // RAK: Zabranjeni lijekovi 1. dio – Osnovni uzrok RAKA

07:54h
0
kolumna velimir gasparic header

U današnje doba kada je informacija u mogućnosti da u trenu obiđe svijet, teško je za povjerovati kako postoje lijekovi za najteže oblike bolesti, a još teže, da velika većina ljudi, nikada nije ni čula za njih. Vitamin B17, soda bikarbona, ulje od konoplje, korijen maslačka, … samo su neki od lijekova za rak koji su sustavno prešućivani i zataškavani od strane farmaceutske industrije, Svjetske zdravstvene organizacije, medija, … Stoga prirodne lijekove koji liječe rak, a od kojih smo neke upravo nabrojali, bez zadrške možemo nazvati “Zabranjenim lijekovima”.

Jeste li znali da je osnovni uzrok raka službeno otkriven još prije davne 1923. g., a da je pronalazač, njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.­1970.) 1931. godine za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine? Zasigurno niste, isto kao što za ovo otkriće od životne važnosti, nikad nije čula niti većina onkologa koja bi se trebala baviti prevencijom i terapijom raka.

Dr. Warburg je otkrio da je uzrok raka anti­fiziološki način života. Anti­fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.

Dr. Warburg je rekao: “Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo“. Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.

“Oduzmete li zdravoj stanici 35% njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg.

Warburg tvrdi kako sve normalne zdrave stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, dok tumorske stanice mogu živjeti bez njega, te kako je to pravilo bez iznimke.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se pH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost, međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo, poput; rafiniranih šećera, mesa (sve vrste), proizvoda životinjskog podrijetla (mlijeko, sirevi, jaja, …), rafinirane soli (sol u prirodnom obliku sadrži 84 minerala, dok rafinirana u koliko je jodirana, tek 2), rafinirano brašno, margarin, kofein, alkohol, antibiotici kao i svi lijekovi… Dok s druge pak strane, hrana koja alkalizira organizam te ga vrača u pH lužnato stanje, je hrana prirodnog i nerafiniranog podrijetla, poput svog sirovog voća i povrća, svježih sokova u kombinaciji voća i povrća, orašastih plodova, meda, prosa… isto tako važno je unositi dovoljne količine vode kao i redovito vježbanje koje hrani tijelo kisikom, ističe dr. Warburg.

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba. Da biste se ispravno hranili, osigurajte si 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, mesne prerađevine, brza hrana.

Sa istraživanjima dr. Warburga slaže se i dr. Leonard Coldwell, autor knjige “The only answer to cancer”. Dr. Coldwel također tvrdi da se neutralizacijom kiselosti organizma može uspješno oduprijeti bolesti, te kako je kiselost organizma temelj, ne samo za razvoj i nastanak raka, već i za brojne druge bolesti. Dr. Coldwel ide i korak dalje te tvrdi kako se promjenom prehrane te vračanjem organizma na optimalnu razinu pH vrijednosti, karcinom može izliječiti u nekoliko tjedana.

Dr. naturopatije Nenad Roso, autor knjige “Istinom do dobrog zdravlja – Kako pobijediti najteže oblike bolesti” ističe kako zdravlje i bolest ljudskog organizma ovise o biološko­fiziološko-kemijskim ravnotežama koje imaju ulogu važnoga regulacijskog mehanizma u svim tjelesnim funkcijama. Kad se poremete te funkcije, one su mjerljive kao promjena koja nam može dati “signal” da smo ušli u stanje bolesti, što se može primijetiti pomakom prema kiselosti.

Dr, Roso navodi kako je uspjeh bilo koje terapije mnogo veći ako se tijelu pomogne da se oslobodi kiselina, što uključuje promjenu životnih navika i uzimanje namirnica koje nam daju potrebnu lužnatost (alkalnost) organizma.

Ravnoteža kiseline i lužine u tijelu iznimno je važna za naše zdravlje. Nema organa niti pojedinačne stanice našeg tijela koji ne mogu biti oštećeni ili potpuno uništeni zbog povećane kiselosti. Kao što je već spomenuto, u našem organizmu postoji samoregulacija koja nastoji održavati stalnu koncentraciju kiselosti u krvi na pH 7,4. Ipak načinom života i lošom prehranom možemo povećati kiselost i u tom slučaju previše se kiseline nakuplja na nekim mjestima što se očituje bolnim naslagama na vezivnom tkivu koje se sastoje od nakupljenih soli. To su već znaci kroničnog oštećenja i uzrok mnogih zdravstvenih tegoba. Prema istraživanjima, velika lužnatost u krvi sprečava nastajanje i razvijanje postojećeg rak­-a. Istraživanja govore kako se rak ne može razvijati u lužnatoj okolini, nego u kiseloj, tako bi pH krvi trebao biti što viši. Inače, 7,0 pH je oznaka za neutralno, a naše je tijelo blago lužnato – 7,4 pH. Omjer za zdrave ljude, kako bi se izbjeglo bolesno stanje, trebao bi biti 75% “lužnate (alkalne) hrane” i 25% “kisele” tijekom dana.

Zato je vrlo bitno da se upoznamo s namirnicama i da promjenom prehrane pomognemo našem tijelu da uspostavi kiselo­lužnatu ravnotežu, ističe dr. Roso. U nastavku možete pogledati gostovanje dr. Rosa u emisiji “Povećalo” sa temom prehrane, nastanka i liječenja raka, a u drogom dijelu teksta pozabavit ćemo se nekim od jednostavnih, pristupačnih, jeftinih pa i uz malo truda besplatnih lijekova za rak.