15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KREĆE IZGRADNJA?

KONAČNO Kreće izgradnja studentskog i učeničkog doma u Koprivnici, prihvaćeni amandmani Darka Sobote i osigurana sredstva iz proračuna
K

Vlada Republike Hrvatske na 266. telefonskoj sjednici prihvatila je dva amandmana zastupnika u Hrvatskom saboru Darka Sobote

Ne propustite

Nakon što je u posljednje vrijeme aktualnija postala priča oko problema izgradnje studentskog i učeničkog doma u Koprivnici o čemu smo pisali, a onda je nedavno i gradonačelnik Jakšić prozvao župana Korena, čini se da se po pitanju ova dva doma ipak nešto mijenja.

Naime, Vlada Republike Hrvatske na 266. telefonskoj sjednici prihvatila je dva amandmana zastupnika u Hrvatskom saboru Darka Sobote na Prijedlog državnog proračuna za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu.

Tako je prihvaćen amandman pod rednim brojem 302 zastupnika Sobote vezan uz kapitalni projekt izgradnje studentskog doma u Koprivnici, te je ovim amandmanom u prijedlogu državnog proračuna za 2024. godinu osiguran iznosu od 300 tisuća eura, te iznos od 4,7 milijuna eura u 2025. godini.

Drugi prihvaćeni amandman je onaj pod brojem 318 vezan uz kapitalni projekt Učeničkog doma u Koprivnici. Tim je amandmanom osigurano milijun eura u 2024. te tri milijuna eura u 2025. godini.

Studentski dom u Koprivnici u prvoj fazi izgradnje osigurao bi smještaj za 100-tinjak redovnih studenata. Priprema se izrada projektno-tehničke dokumentacije i ishođenje građevinske dozvole te se očekuje kako će to biti završeno tijekom 2024. godine, kada će se krenuti i s konkretnim radovima gradnje Studentskog doma, s planiranim završetkom u 2025. godini.

Za potrebe Učeničkog doma u Koprivnici osigurano je zemljište i zgrada, koja nema potrebne sigurnosne uvjete, te je zgradu u Koprivnici (nekadašnje željezničko konačište) potrebno ojačati i dograditi. U tijeku je izrada projektno-tehničke dokumentacije te ishođenje svih dozvola, što bi trebalo završiti u 2024. godini, kada će se početi s radovima, koji bi prema procjenama trebali završiti u 2025. godini.

– Oba projekta iznimno su važna za Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju. U posljednjih nekoliko godina upravo se Koprivnica pozicionirala kao mjesto poželjno i za srednjoškolsko i akademsko obrazovanje. Drago mi je i zahvaljujem Vladi i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću što su prepoznali važnost i značaj projekata Učeničkog doma i Studentskog doma u Koprivnici – rekao je Darko Sobota.

Dodao je kako je obrazovanje jedan od najvažnijih segmenata svakog društva, a za razvoj Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije iznimno je važno stvaranje uvjeta za bolje i kvalitetnije obrazovanje, te da su oba projekta ukupno vrijedna devet milijuna eura i nastavak ulaganja u obrazovanje na sjeveru Hrvatske.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

ZANIMLJIVO GOSTOVANJE

Anđa Marić na Dan žena u knjižnici predstavlja knjigu “Moja revolucija u 365 dana”

Povodom Međunarodnog dana žena, Grad Križevci i Gradska knjižnica Franjo Marković Križevci organiziraju predstavljanje knjige "Moja revolucija u 365 dana"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×