Koncert u spomen na Krešu Lukačića

07:49h
0
Krešimir Lukačić

Maestru u čast- naziv je spomen koncerta kojeg u znak prisjećanja na dugogodišnjeg dirigenta Krešu Lukačića priređuje KUD Podravka. Krešo Lukačić više je od trideset godina ravnao Tamburaškim  orkestrom KUD-a Podravka i pretvorio ga u jedan od najnagrađivanijih amaterskih orkestara u zemlji. Pod njegovim vodstvom Tamburaški orkestar KUD-a Podravka osvojio je 11 Zlatnih, dvije Srebrne i jednu Brončanu plaketu na državnim natjecanjima amaterske tamburaške glazbe „Tambura Paje Kolarića”, da bi se 2002. godine na istom festivalu okitio Plaketom „dr. Josip Andrić” za najbolje odsviranu praizvedbu.


Zahvaljujući Krešinoj neiscrpnoj energiji i znanju Podravkin tamburaški orkestar postao je rasadnikom odličnih glazbenika i u njemu su poniknuli brojni članovi popularnih tamburaških sastava. U čast omiljenom Maestru kako su ga zvali njegovi učenici, a koji je pred kraj prošle godine zauvijek zaklopio oči, Tamburaški orkestar pod vodstvom Jurice Hrenića i Ivana Živkovića priredio je posebno glazbeno prisjećanje.

Spomen koncert će se održati u koprivničkom Domoljubu u četvrtak 24. travnja s početkom u 19,30, a uz Tamburaški orkestar i Ženski vokalni sastav KUDa Podravka, nastupit će Tamburaški orkestar Tomo Šestak, solisti Jelena Košutić, Marko Košutić, Ivica Martinčević i Željko Jakupanec, te tamburaški sastavi Kandelaberi,Cure iz centra,Mjesečina i Kraluš. Svojim likovnim djelima i stihovima na temu glazbe pridružit će se i članovi Likovne sekcije Podravka 72 i literarne sekcije KUD-a Podravka.

Voditeljica programa u kojem će biti prikazan i dokumentarni film o Kreši Lukačiću je Jadranka Lakuš.

Zahvaljujući podršci Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica i Podravke ulaz na koncert je besplatan.

čitam...