4.3 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KONFERENCIJA ZA MEDIJE

Kontrolom potvrđeno koja se epidemiološka mjera najčešće krši u županijskim trgovinama: “Dočekajmo blagdane zdravi”
K

Nažalost, u koprivničkoj Općoj bolnici preminule su dvije osobe.

Ne propustite

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u današnjem je izvješću naveo kako je na našem području zabilježeno 27 novih slučajeva. Nažalost, u koprivničkoj Općoj bolnici preminule su dvije osobe.

Danas su, također, održali konferenciju za medije.

– Imamo 27 novih pozitivnih osoba, ozdravilo je 205. Nažalost, umrla su dva pacijenta. Ovim putem izražavamo sućut obiteljima – rekao je načelnik Stožera i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Podsjetio je kako su sve srednje škole od danas na online nastavi, dok će osnovne ići od 21. prosinca. Ostale osnovne škole, dakle, i dalje dolaze na redovnu nastavu. Međutim, osnovne škole Gola i Braće Radić također rade na online modelu, a uz njih isto je u još 31 razredu.

U osnovnim školama, nastavio je Ljubić, pozitivna su 64 učenika, dok ih je 629 u samoizolaciji. Pozitivno je i 27 nastavnika, a 30 u samoizolaciji. Glede nenastavnog osoblja, 14 ih je pozitivno, a 11 u samoizolaciji.

– Komuniciramo s ravnateljima, ako će biti potreban prelazak na online nastavu, to će se individualno učiniti – kazao je Ljubić, nastavivši.

– Posljednja četiri tjedna imali smo rast, ali sada je došlo do stagnacije, maloga pada. Nadamo se da će mjere uroditi plodom i da će se sve normalno odvijati. Nažalost, deset posto od ukupno pozitivnih završi u bolnici gdje je stanje stabilno. Nema potrebe za panikom – kazao je.

Virus je posljednjih dana, otkrio je Ljubić, ušao u dva doma za starije osobe – u dom Petrović u Novigradu Podravskom i dom Maljak u Hlebinama.

– Prošli su tjedan došli antigenski testovi od Ravnateljstva civilne, njih 1250 koje je dobila naša Opća bolnica. Oko 3300 dobili smo za ustanove za starije i nemoćne i psihički bolesne starije osobe. Testovi su podijeljeni, dobili su upute, vršit će se po potrebi. Također, dobili smo i 2700 antigenskih za Zavod za javno zdravstvo koji će biti upotrijebljeni tamo gdje je potrebno – potvrdio je Ljubić.

U subotu su, podsjetimo, na snagu stupile nove epidemiološke mjere za trgovine i u trgovačke centre. Inspektori civilne zaštite tijekom vikenda u Koprivničko-križevačkoj županiji izvršili su 77 nadzora te su, prema riječima načelnika, utvrđeni manji nedostaci koji su potom i uklonjeni. Nije bilo većeg kršenja, kaže Ljubić, dodajući da su građani odgovorni.

– Zamolio bih sve da se ponašaju odgovorno kao dosad. Dočekajmo blagdane zdravi – naglasio je.

Na pitanje novinara o tome koji je prekršaj u trgovinama i trgovačkim centrima najčešći, Ljubić je odgovorio kako je riječ o ne isticanju maksimalno dopuštenog broja ljudi u određenom prostoru. Bilo je i drugih, sitnih propusta koje su inspektori utvrdili.

Osim toga, dotaknuo se i razloga zašto ne objavljuju podatke o broju novooboljelih pojedinačno po općinama i gradovima.

– Stav Stožera je, s obzirom na to da smo mala županija, da je dovoljno objaviti podatak za cijelu županiju kako bi se svi odgovorno ponašali. Kada smo objavljivali po trima gradovima, pojavilo se mišljenje kako u nekom gradu nema slučajeva pa se građani mogu slobodnije ponašati. Ne smije se misli kako, ako danas ima nula slučajeva, može napraviti fešta pa sutra ima 15. Korone ima u svim gradovima, općinama i mjestima, moramo se odgovorno ponašati – rekao je Ljubić.

Uskoro opširnije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kakve su vaše teorije?

Što je sad ovo? Čitatelj snimio neuobičajen trag na nebu: Očito avionu ne valja katalizator!

"Čisto" nebo, gušći zračni promet i društvene mreže vrlo brzo postanu zatrpane išaranim plavetnilom. U prvom dijelu rečenice krije...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×