Koprivnica dobila dvije nove ulice

13:23h
0
Ulica pravednika među narodima // foto: Radio Koprivnica

Odlukom Gradskoga vijeća Koprivnica je dobila dvije nove ulice. To je Ulica pravednika među narodima između Starčevićeve i Duge, te Gospodarska ulica u Poslovnoj zoni Radnička.

Iako je bilo najavljivano da će biti imenovane i ulice u rubnim dijelovima grada, izvan građevinskih zona u Bakovčicama, Draganovcu i Kunovec Bregu, to se ipak nije dogodilo.

– Mi smo napravili dodatnu analizu i utvrdili da se na tim područjima ne nalazi ni jedan stambeni objekt koji je izgrađen prije ’68. godine, odnosno da nema stambenih objekata bez kućnih brojeva. Radi se o vikend naseljima tako da smo odlučili da će se ti dijelovi imenovati ipak nakon što prođe popis stanovništva – obrazložila je pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec.

Upravo će popis stanovništva pokazati živi li doista netko u vikendicama u rudinama ili te objekte koristi samo kao klijeti ili kuće za odmor – rekla je pročelnica Ištvan–Krapinec najavivši da će Grad ipak u drugoj polovici godine imenovati i ulice na tim područjima.

Izvor: Radio Koprivnica