kanadski veleposlanik

‘Koprivnica je lider u energetskoj učinkovitosti i primjenjivanju JPP modela’

13:00h
0
Veleposlanik Kanade u Koprivnici // Foto: Grad Koprivnica
Veleposlanik Kanade u Koprivnici // Foto: Grad Koprivnica

Daniel Maksymiuk, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj, na poziciji veleposlanika tek je četiri mjeseca i bitno mu je posjetiti hrvatske gradove kako bi vidio na kojem su stupnju razvoja s ciljem dogovaranja suradnji.

Daniel Maksymiuk, veleposlanik Kanade u Hrvatskoj danas, u utorak, posjetio je Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju.


– Ovo je moj prvi posjet Koprivnici. Nov sam u ovom veleposlaničkom poslu i još uvijek otkrivam različite krajeve Hrvatske i prilike za moguću suradnju s Kanadom – rekao je Maksymiuk.

Vesna Želježnjak, koprivnička gradonačelnica, objasnila je kako su za ovu priliku napravili kratku prezentaciju o svemu što je Grad učinio unazad 10 godina kako bi se poboljšala kvaliteta života građana.

– Zahvaljujem veleposlaniku Kanade koji je uputio zamolbu da ga primimo u Gradu Koprivnici i sretna sam što smo danas razgovarali i razmijenili iskustva. Nadam se i budućoj suradnji koja će kroz par mjeseci biti na jednom drugom nivou gdje ćemo razgovarati o konkretnim projektima – objasnila je V. Želježnjak.

Maksymiuk je na poziciji veleposlanika tek četiri mjeseca i bitno mu je posjetiti hrvatske gradove kako bi vidio na kojem su stupnju razvoja s ciljem dogovaranja suradnji.

– Ova regija i Koprivnica su lider u energetskoj učinkovitosti i vodeći primjer u primjenjivanju modela javno-privatnog partnerstva, a upravo je jedan od ciljeva nove Vlade energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije i u tome pronalazim načine na koje možemo zajedno djelovati – kazao je Maksymiuk.

Prilikom posjeta razgovarao je i s Darkom Sobotom, zamjenikom koprivničko-križevačkog župana, o izgradnji prometne infrastrukture koja će Koprivnicu povezivati ne samo s drugim dijelovima Hrvatske već s cijelom središnjom Europom.

– To će biti će prioritet nove hrvatske Vlade. Veselim se suradnji Kanade i Koprivnice na području trgovine i ulaganja – zaključio je veleposlanik.

Prilikom boravka u Koprivnici, posjetio je i Podravku gdje se susreo sa Zvonimirom Mršićem, predsjednikom Uprave Podravka, i Olivijom Jakupec, članicom Uprave, koji su ga upoznali s poslovanjem u proteklom periodu, proizvodnim asortimanom te razvojnim i poslovnim planovima.

Tom prilikom, razgovarali su i o poslovanju s naglaskom na kanadsko tržište s obzirom na to da je Podravka danas najveći hrvatski izvoznik na kanadsko tržište iz segmenta prehrane i pića.

 

čitam...