7.4 C
Koprivnica
Utorak, 23. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Mjesec hrvatske knjige

Koprivnica i ove godine čita 100 na sat, pridružite se i vi
K

Ne propustite

Većina aktivnosti u sklopu akcije Koprivnica čita 100 na sat provodit će se i u Koprivnici, kao i širom Hrvatske, u petak, kada će se osim u Knjižnici istovremeno čitati na još desetak lokacija u gradu.

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2016., i ove godine u Koprivnici se po osmi put  održava manifestacija Koprivnica čita, ovaj put pod sloganom Čitam 100 na sat!

Radi se o već tradicionalnoj akciji javnog čitanja naglas, svojevrsnom čitateljskom maratonu, koji se s ciljem popularizacije knjige i čitanja već nekoliko godina provodi na nacionalnoj razini tijekom Mjeseca hrvatske knjige, a obuhvaća cjelodnevna zajednička čitanja naglas u kojima sudjeluju i djeca i odrasli, ne samo u knjižnicama, već i u različitim drugim ustanovama, kao i na otvorenom.

Kao nacionalni dan za održavanje manifestacije ove je godine utvrđen 21. listopada 2016., ali aktivnosti vezane uz javno čitanje naglas odvijat će se širom zemlje i u danima prije, kao i poslije ovoga datuma.

Sudionici u javnom čitanju u Koprivnici, uz knjižničare gradske Knjižnice, ponovo će biti učenici iz svih koprivničkih osnovnih i srednjih škola sa svojim nastavnicima i školskim knjižničarima, djeca i njihove odgajateljice iz gradskih dječjih vrtića, studenti Sveučilišta Sjever zajedno sa svojim profesorima i mentorima, štićenici Doma za starije i nemoćne Koprivnica te članovi gradskih udruga – Literarne sekcije Podravka i Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Program manifestacije Koprivnica čita 100 na sat započinje već od srijede i to gostovanjem učenika iz Osnovne škole Đuro Ester u Dječjem vrtiću Sv. Josipa gdje će školarci svojim malim prijateljima recitirati dječje priče i pjesmice te izvesti i dva šaljiva igrokaza koje su za njih pripremili.

Većina aktivnosti u sklopu akcije Koprivnica čita 100 na sat provodit će se i u Koprivnici, kao i širom Hrvatske, u petak, kada će se osim u Knjižnici istovremeno čitati na još desetak lokacija u gradu. Čitanje u gradskoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović odvijat će se u petak od 9 do 12 sati, a tijekom prijepodneva i ranog poslijepodneva istoga dana, djeca, učenici i studenti te knjižničari gostovat će i čitati u dječjim vrtićima, u Domu za starije i nemoćne, u Srednjoj školi Koprivnica, u Domu za djecu Svitanje te na Odjelu pedijatrije u koprivničkoj Općoj bolnici.

Manifestacija javnog čitanja naglas u Koprivnici završava u ponedjeljak, kada će učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski posjetiti Dječji vrtić Smiješak, a studenti Sveučilišta Sjever gostovat će i čitati s djecom u Dječjem vrtiću Crvenkapica u Kampusu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Špica

Kako dobar look! Sviđa nam se sve na njoj, hlače i jakna su top, a jedan detalj obara

Iako je subota prošla u znaku sivih oblaka, sramežljivo sunce u prijepodnevnim satima pokazalo je svoju moć i "namamilo"...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×