STARI KONTINENT

Koprivnica za par dana postaje domaćin Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne

Reprezentacije u Podravinu dolaze u četvrtak. Petak i subota rezervirani su za klasifikaciju sportaša u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek, dok će svečano otvorenje biti u subotu, u 18.30 sati, u Hotelu Podravina.

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Koprivnica će od 7. do 13. listopada biti domaćin 20. IBSA Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne. U natjecanju, koje će se održavati na Kuglani 2, sudjelovat će 48 sportaša i 25 službenih osoba iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Rumunjske.

Kuglačice i kuglači s oštećenjem vida natjecat će se u kategorijama B1, B2 i B3, koje se određuju temeljem klasifikacije sportaša u oftalmološkoj ambulanti koju provode međunarodni klasifikatori, odnosno oftalmolozi educirani za ovu vrstu pregleda osoba s oštećenjem vida. Natjecanje će se odvijati ekipno i u mješovitim parovima, a bacat će 120 hitaca u pune pozicije čunjeva.

Reprezentacije u Podravinu dolaze u četvrtak. Petak i subota rezervirani su za klasifikaciju sportaša u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek, dok će svečano otvorenje biti u subotu, u 18.30 sati, u Hotelu Podravina. Natjecateljski dio kreće u nedjelju, od 8 do 18.30 sati ekipnim muškim i ženskim dijelom te pojedinačnim kvalifikacijama, dok će u ponedjeljak na stazu mješoviti parovi, uz što će se održati proglašenja pobjednika. Utorak, za kraj, donosi finala po kategorijama, kao i novo proglašenje te zatvaranje prvenstva.

Hrvatska reprezentacija imat će 20 kuglačica i kuglača, a iz Hrvatskog športskog saveza slijepih poručuju kako su favoriti za osvajanje ekipne medalje, kao i nekoliko pojedinačnih. Inače, ovo je četvrto prvenstvo Staroga kontinenta kojemu je Hrvatska domaćin. Pandemija je razlog manjeg broja uključenih reprezentacija, poručuju iz Saveza.