25.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 28. svibnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
STARI KONTINENT

Koprivnica za par dana postaje domaćin Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne
K

Reprezentacije u Podravinu dolaze u četvrtak. Petak i subota rezervirani su za klasifikaciju sportaša u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek, dok će svečano otvorenje biti u subotu, u 18.30 sati, u Hotelu Podravina.

Ne propustite

Koprivnica će od 7. do 13. listopada biti domaćin 20. IBSA Europskog prvenstva u kuglanju za slijepe i slabovidne. U natjecanju, koje će se održavati na Kuglani 2, sudjelovat će 48 sportaša i 25 službenih osoba iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Rumunjske.

Kuglačice i kuglači s oštećenjem vida natjecat će se u kategorijama B1, B2 i B3, koje se određuju temeljem klasifikacije sportaša u oftalmološkoj ambulanti koju provode međunarodni klasifikatori, odnosno oftalmolozi educirani za ovu vrstu pregleda osoba s oštećenjem vida. Natjecanje će se odvijati ekipno i u mješovitim parovima, a bacat će 120 hitaca u pune pozicije čunjeva.

Reprezentacije u Podravinu dolaze u četvrtak. Petak i subota rezervirani su za klasifikaciju sportaša u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek, dok će svečano otvorenje biti u subotu, u 18.30 sati, u Hotelu Podravina. Natjecateljski dio kreće u nedjelju, od 8 do 18.30 sati ekipnim muškim i ženskim dijelom te pojedinačnim kvalifikacijama, dok će u ponedjeljak na stazu mješoviti parovi, uz što će se održati proglašenja pobjednika. Utorak, za kraj, donosi finala po kategorijama, kao i novo proglašenje te zatvaranje prvenstva.

Hrvatska reprezentacija imat će 20 kuglačica i kuglača, a iz Hrvatskog športskog saveza slijepih poručuju kako su favoriti za osvajanje ekipne medalje, kao i nekoliko pojedinačnih. Inače, ovo je četvrto prvenstvo Staroga kontinenta kojemu je Hrvatska domaćin. Pandemija je razlog manjeg broja uključenih reprezentacija, poručuju iz Saveza.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

samo nebo joj je granica

FOTO/VIDEO Čudesna Iva od treće godine voli glazbu i pokrete, a sad je ponajbolja plesačica na svijetu: Na podiju sam bila 11 sati, tremu...

Iako joj je tek 10 godina, mlada Križevčanka Iva Sokač vrhunska je plesačica, što je potvrdila i na nedavno...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti