19 C
Koprivnica
Utorak, 16. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
nema više kune

Koprivničanci nezadovoljni, cijena parkinga u prvoj zoni porasla za 12 posto, Međurečan: Aparati primaju samo 10, 20 i 50 centi i morali smo zaokružiti, no i dalje smo najjeftiniji
K

Što se tiče druge zone, tu nitko nije primijetio blagi pad. Prava cijena bi bila 42 centa, a mi smo ju smanjili na 40 centi, kaže Međurečan

Ne propustite

Prije nešto više od dva tjedna pisali smo o cijenama parkinga u Križevcima, a koje se kreću između jednog eura te 70 ili 30 centi, ovisno o zoni parkiranja.

Tada je Goran Međurečan, član uprave koprivničkog Komunalca, za portal Epodravina rekao kako će cijena parkinga u Koprivnici biti 60 centi za prvu zonu, a 40 centi za drugu zonu. S prvim danom nove godine te cijene postale su aktualne, što znači da je prva zona, koja je do prije nekoliko dana bila četiri kune po satu, poskupjela za 50-ak lipa.

Primijetili su to i građani, od kojih smo tijekom dana zaprimili nekoliko upita i nezadovoljnih osvrta. Kažu da su preračunavši cijenu parkinga u kunama, primijetili porast od 12%, što, kako tvrde, nije malo poskupljenje.

Upravo zato smo ponovno kontaktirali Međurečana te nam je rekao zašto je došlo do toga.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Na 53 centa nismo mogli nikako zaokružiti cijenu, aparati primaju 10, 20 i 50 centi. Po tome je cijena mogla biti 50 ili 60 centi. Dok pogledamo cijenu u Križevcima, jedan euro u prvoj zoni, te cijene u Varaždinu, Čakovcu, mi smo ipak najjeftinijirekao je Međurečan i dodao kako je Komunalac mogao svjesno ići u gubitak i naplatiti parking od 50 centi u prvoj zoni, no to ne bi bilo isplativo.

S druge strane, mjesečna karta je sa 150 kuna porasla na 165 kuna, sada je 22 eura, dok su karte za stanare stambenih zgrada, kako kaže Međurečan, ostale iste.

– Što se tiče druge zone, tu nitko nije primijetio blagi pad. Prava cijena bi bila 42 centa, a mi smo ju smanjili na 40 centi. U usporedbi sa svim gradovima okolo i dalje smo najjeftiniji – ponovio je Međurečan.

Inače, sutra će svi aparati za naplatu parkinga biti u pogonu, a većina ih radi i danas.

– Ovih dana nismo kažnjavali građane s obzirom na to da su aparati bili izvan pogona zbog mijenjanja valute, a sutra se sve vraća u normalu, baš maloprije su mi dečki javili da bi svi aparati trebali raditi – zaključio je Međurečan.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

u krugu obitelji

FOTO/VIDEO Baka Mica proslavila 90. rođendan: Imam devet praunučadi, kad bih dobila deseto doživjela bih i stotu

Danas mi je najsretniji dan u životu, nemate pojma koliko sam sretna kad vas sve vidim na okupu -...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×