14 C
Koprivnica
Petak, 31. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
PREKINUT POSTUPAK

Koprivničanka Aleksandra i suprug Ladislav vraćaju se u Hrvatsku, imaju 48 sati da napuste Zambiju
K

Osam Hrvata uhićeno je u međunarodnoj zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe u Ndoli dok su pokušavali napustiti zemlju s četvero djece koju su usvojili iz DR Konga 7. prosinca 2022. godine

Ne propustite

Hrvati zarobljeni u Zambiji slobodni su i u roku od 48 sati moraju napustiti zemlju. Kako pišu neki zambijski mediji, osmero Hrvata optuženih za trgovinu djecom oslobodio je Prekršajni sud u Ndolu. Četiri para izašlo je na slobodu nakon što je glavni sudac Dominic Makalicha jutros obustavio slučaj.

Portal Mwebantu je objavio da se ne radi o oslobađajućoj presudi, već o prekidu postupka. Dogodilo se to nakon što je država podnijela zahtjev za ukidanje predmeta po članu 88 (a) Zakonika o kaznenom postupku poglavlje 87 Zambije.

Podsjetimo, osam Hrvata, među kojima i Koprivničanka Aleksandra Peršić sa suprugom Ladislavom uhićeno je u međunarodnoj zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe u Ndoli dok su pokušavali napustiti zemlju s četvero djece koju su usvojili iz DR Konga 7. prosinca 2022. godine.

Zasad nije poznato što će biti s djecom koju su posvojili, ali su im oduzeta nakon podizanja optužnice i smještena pod skrb. Pristup djeci nije bio dozvoljen ni njima ni hrvatskim diplomatima.

Aleksandra i Ladislav
Aleksandra i suprug Ladislav vraćaju se u Hrvatsku // Foto: Mwebantu / Twitter
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

spektakl u najavi

Nakon godinu dana utakmice se vraćaju u Koprivnički Ivanec, svlačionice su uređene, novi objekt spreman, otvara se općinskim derbijem

Godinu dana čekali su ljubitelji sporta u Koprivničkom Ivancu da se njihovo igralište stavi u pogon, odnosno da se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti