Koprivničanka Jelena Gadanec druga na međunarodnom natjecanju hotelijersko- turističkih tehničara

07:00h
0
Drugoplasirani par u disciplini Poslovanje prijemnog odjela hotela- učenica Srednje škole Koprivnica Jelena Gadanec i učenica Hotelijersko- turističke škole u Opatiji Kate Ribarić

Na 30. međunarodnom natjecanju učenika ugostiteljsko – turističkih škola Gastro 2010., održanom od 29. do 31. ožujka u Vinkovcima, učenica Jelena Gadanec branila je boje Srednje škole Koprivnica i u disciplini Poslovanje prijemnog odjela hotela osvojila drugo mjesto. Na natjecanju je u spomenutoj disciplini sudjelovalo 18 učenika podijeljenih u parove koji su imali zadatak na hrvatskom i engleskom jeziku odigrati primjere stvarnih situacija na recepciji hotela.

Natjecanje Gastro održava se od 1980. godine, a u njemu sudjeluju učenici ugostiteljsko- turističkih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva. Ovogodišnji domaćin Industrijsko- obrtnička škola u Vinkovcima organizator je natjecanja već četvrti put za redom.

Srednja škola Koprivnica već nekoliko godina za redom sudjeluje u gastro- natjecanjima na kojima učenici osvajaju vodeća mjesta, a mentorica učenicima je Maja Csik, profesorica stručnih predmeta hotelijersko- turističkim tehničarima i voditeljica školske gastro- grupe.