28.5 C
Koprivnica
Nedjelja, 14. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
suradnja knjižnica

Koprivnička književnica Zdenka Čavić knjigu poezije Zaprpreni kaj predstavila zagrebačkoj publici
K

Svatko mora biti „svoj vu svoje domaje“, vjerovati u pravdu, dobrotu i poštenje te se izboriti za prave ciljeve.

Ne propustite

Ludbreška knjižnica Mladen Kerstner i knjižnica Bogdan Ogrizović u Zagrebu predstavile su zbirku poezije Zaprpreni kaj autorice iz Koprivnice, pjesnikinje Zdenke Čavić.

Knjigu je predstavio njezin urednik, novinar i publicist Ernest Fišer. Pritom je naglasio da je Zdenka Čavić, kao predstavnik suvremene kajkavske poezije, lirik i angažirani pjesnik, istovremeno i prozaik koji će još dugo imati što reći o kaju i svom kraju, ali i o životu uopće.

Poeziju su govorile Đurđa Kokanović, Snježana Hranić, Ksenija Mihin i Aleksandar Horvat. Muzički gosti bili su Mario Bokun (HNK) i Viktor Brezak (klavijature), s vječnim kajkavskim popefkama.

U pogovoru knjige Zaprpreni kaj, Branka Jakupec piše da Zdenkini stihovi odišu iskrenošću, upozoravaju na nepoštenje, lakomost, jal, loše društvo i otuđenost.

Pjesnikinja nas upozorava da je “skradnja vura” da poštujemo jedni druge i tu jedinu planetu koju imamo i da na pozornici života svatko igra glavnu ulogu, jer samo tako čovjek može biti slobodan. Svatko mora biti “svoj vu svoje domaje”, vjerovati u pravdu, dobrotu i poštenje te se izboriti za prave ciljeve.

Zdenka Čavić je mnogo puta izjavila da je njoj pisanje život. Pišući se, kaže, odmakne od
svakodnevice i briga, zaroni u potpuno drugi, paralelni svijet u kojemu s lakoćom, koliko god bila umorna od svjetovnog, stvara svoja mala i velika postignuća – pjesme, priče, filozofska razmišljanja, romane… A uskoro joj iz tiska izlazi i roman za mlade Pročitaj poruku.

Foto: Zdenka Čavić
Foto: Zdenka Čavić
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Izbori 2024.

HDZ u Koprivnici, Sobota: SDP nosi samo probleme, a mi uz pomoć Vlade u županiji vodimo projekte teške 700 milijuna eura!

Nositelj liste u IV. izbornoj jedinici, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić (HDZ), kandidati HDZ-a na listi Darko...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×