S javne tribine posvećene ženama // Poduzetnička klima se širi,a interes za samozapošljavanjem raste

09:50h
0
Tribina je održana u gradskoj vijećnici

U organizaciji koprivničke Ženske inicijative HNS-a, ali i općenito koprivničkog HNS-a, krajem prošlog tjedna održana je javna tribina o samozapošljavanju žena pod nazivom „Žena si, možeš sve!”

Osnovna ideja ove tribine jest poticanje nezaposlenih, a posebice žena, da se hrabro suoče sa teškom gospodarskom situacijom u kojoj se danas nalazimo.


– To je moguće samo ako se zna što, kako i kada treba učiniti da se do posla dođe”, istaknula je Zdenka Čavić, nositeljica tribine i glasnogovornica koprivničkog HNS-a.

Uz prezentaciju pozitivnih zakonskih propisa koji reguliraju problematiku zapošljavanja i samozapošljavanja, načina na koji se mogu izvršiti prijave na područni ured HZZO-a, što sve treba uz zahtjev priložiti i kako doći do potpore za samozapošljavanje, posjetitelji tribine dobili su uvid u mogućnosti otvaranja obrta ili tvrtke.

– Poduzetnička klima se širi i interes za samozapošljavanje raste. HNS pozdravlja to što su naše sugrađanke i sugrađani shvatili da moraju preuzeti inicijativu u svoje ruke jer se rješenja ne nude sama od sebe – zaključila je glasnogovornica Čavić.

Gost tribine bio je Tihomir Cvetković, direktor Koprivničkog poduzetnika, koji je s aspekta svakodnevne prakse poduzetničkog inkubatora odgovarao na pitanja vezana uz mogućnosti samozapošljavanja, osobito u vezi brige i čuvanja djece vrtićkog i školskog uzrasta. Također, bilo je govora o mogućnostima samozapošljavanja u ugostiteljstvu, ali i o olakšicama pri zapošljavanju.

čitam...