Koprivnička Turistička zajednica organizira Trogirski srednjovjekovni sajam

06:03h
0

Turistička zajednica grada Koprivnice sa Gradom Trogirom dogovorila je suradnju vezano uz organizaciju prvog Trogirskog srednjovjekovnog festivala koji se održava od 13. do 15. travnja.

“Po prvi će se puta u srednjevjekovno-renesansnom biseru Mediterana, Trogiru, održati manifestacija povijesnog karaktera, a povjerenje je ukazano upravo Turističkoj zajednici grada Koprivnice s obzirom na dosadašnje iskustvo, imidž i reference. Zadatak neće biti nimalo lak, već naprotiv, logistički i operativno iznimno zahtjevan jer se održava izvan granica naše nadležnosti.”, stoji u priopćenju koje potpisuje direktor Renato Labazan.

Tako će put Trogira tridesetak starih zanata, vitezova i zabavljača i cijeli kamion popratne scenografije, koji će uprizoriti srednjovjekovne radionice i razne atrakcije. Osim zabave, na taj način promovirati će i pozvati turiste na Renesansni festival i Podravske motive. Labazan naglašava kako ovakve aktivnosti nisu strane djelatnicima Turističke zajednice jer već sedmu godinu organiziraju Markov sajam u srcu Zagreba.

čitam...