10.2 C
Koprivnica
Petak, 19. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
SpongeCity

Koprivničke vode uključile se u Europski projekt s ciljem prilagodbe “bolesnoj klimi”
K

Projekt tematski pripada ekološkom području zelenije i niskougljične podunavske regije s ciljem prilagodbe klimatskim promjenama koje prvenstveno karakteriziraju klimatski ekstremi

Ne propustite

S još 12 partnera iz zemalja podunavske regije Koprivničke vode krenule su u Europski projekt SpongeCity.

Projekt tematski pripada ekološkom području zelenije i niskougljične podunavske regije s ciljem prilagodbe klimatskim promjenama koje prvenstveno karakteriziraju klimatski ekstremi – produljena vruća i bezoborinska razdoblja i izrazito intenzivne oborine u kratkom periodu.

Simptomi su to ‘bolesne klime’ koji se izrazito nepovoljno ispoljavaju u urbanom području, a projekt SpongeCity upravo tu želi naći i ponuditi rješenja koja će ublažiti recentne prijetnje.

– Nakon duljeg pripremnog razdoblja i službenog odobrenja od strane nadležnog EU tijela, projekt je službeno započeo s 1. siječnja i trajat će 30 mjeseci. EU sufinanciranje iznosi 80 posto budžeta vrijednosti 2.028.509,20 eura, u čemu je udio Koprivničkih voda 150.880,00 eura – rekli su iz Koprivničkih voda.

Sastanak u Pečuhu i Koprivnici

Predstavnici 13 projektnih partnera sastali su se u Pečuhu u Mađarskoj, te u Koprivnici. U Koprivnici u organizaciji Koprivničkih voda sastanak se odvijao na pročistaču otpadnih voda u Herešinu, gdje se planira izgradnja pokusnog ‘kišnog vrta’, a radni posjet završio je obilaskom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i centralnog laboratorija.

– Daljnje projektne aktivnosti ići će sukladno terminskom planu, a odnose se na potrebne rasprave i dogovore, konkretne projektne aktivnosti, kao i na široko uključivanje lokalnih zajednica, relevantnih institucija i sve zainteresirane javnosti – rekli su iz Koprivničkih voda, te dodali kako uz svoj redovni posao kroz ovakve projekte daju dodatni doprinos općem boljitku zajednice u svojoj ‘vodnoj djelatnosti’.

– I mali pomaci nabolje u suočavanju s posljedicama klimatskih promjena jačaju nadu i optimizam – zaključili su iz KC Voda.

Foto: Koprivničke vode
Foto: Koprivničke vode
Foto: Koprivničke vode
Foto: Koprivničke vode
Foto: Koprivničke vode
Foto: Koprivničke vode
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Naše bogatstvo

[FOTO] IZVRSNA VIJEST Peteranski bijeli vez „file“ zaštićen kao trajno kulturno nematerijalno dobro

Sjajna vijest dolazi iz Općine Peteranec. Naime, peteranski bijeli vez "file" zaštićen je kao trajno kulturno nematerijalno dobro. Peteranski bijeli...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×