17.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. ožujka 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički gimnazijalci krenuli putevima glagoljaša
K

Ne propustite

Učenici drugih razreda Gimnazije Frana Galovića iz Koprivnice imali su prilike učiti o povijesti glagoljaštva na malo drugačiji način.

Iščitavali su tragove srednjovjekovlja na mjestima koja su svjedoci tih vremena. Razgledali su Aleju glagoljaša koju čini 11 spomenika od Roča do Huma, a posvećeni su etapama u razvoju glagoljaštva na tlu Hrvatske.

Neki su se učenici iskazali u ulogama predavača. Imali su zadatak istražiti i pripremiti kratka izlaganja za ostale, u čemu su bili jako uspješni. Imali su prilike proći i živućim spomenicima – gradom Humom (najmanjim gradom na svijetu) i crkvicom svete Lucije u Jurandvoru (prvim domom Bašćanske ploče).

Slobodno vrijeme na otoku Krku proveli su u Baški u druženju i šetnji uz obalu. Vratili su se kućama s vrlo pozitivnim komentarima o takvom načinu edukacije naglasivši da im je izvanučionička nastava pobudila veći interes za glagoljaštvo od uobičajene nastave.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
loading...
- Oglasni prostor -

Najnovije

tri ključne utakmice

Za dva tjedna znat ćemo hoće li od Europe biti išta ili ništa, Zekić: Vidim u igračima drugačiji pogled i stav, a o publici...

Nakon dvotjedne stanke nogometaši Slaven Belupa vraćaju se prvoligaškim obavezama. Pred njima su tri uzastopne domaće utakmice, koje će...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti