17.9 C
Koprivnica
Petak, 24. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički gimnazijalci na izložbi Joana Miróa
K

Ne propustite

Katalonski slikar, kipar i grafičar Joan Miró koji je u Hrvatskoj predstavljen izložbom „Joan Miró: remek-djela iz Fundacije Maeght” privukao je velik broj posjetitelja, a među njima i skupinu profesora i učenika Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica.

Jednodnevnim stručnim izletom u Zagreb u subotu, 13. prosinca, nastavlja se terenska nastava koprivničkih gimnazijalaca. Poput lektire u kazalištu, i Miróova je izložba edukativnoga karaktera pa je posjet izložbi bio odličan način da se učenici ne samo teoretski nego i uživo upoznaju s modernom umjetnošću.

Nakon što su od kustosice doznali mnoge zanimljivosti iz povijesti Umjetničkoga paviljona i uz stručno vodstvo razgledali četrdesetak Miróovih eksponata, učenici i profesori ostatak subotnjega popodneva proveli su na zimskome suncu uživajući u šetnji Donjim i Gornjim gradom koji su blistali u božićnome ruhu, ali uz proljetne temperature.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Otišao bez pozdrava

JESTE LI GA VIDJELI U Podravini nestao mladić Luka, policija moli sve koji nešto znaju da odmah jave!

Mladić (20) nestao je još 18. svibnja i policija moli sve koji znaju bilo kakvu informaciju o njemu neka...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×