26.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 15. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
BOOKTALK

Koprivnički knjižničari žele odgajatelje upoznati s knjigama koje će ih inspirirati u radu u vrtićima
K

Statistika kaže kako polovica Hrvata uopće ne čita. Kako bi se to promijenilo, važno je djeci čitati od najranije dobi.

Ne propustite

Knjižnica i čitaonica Fran Galović Koprivnica krajem 2020. godine pokrenula je program BookTalk za odgajatelje – inspirirajte se novim knjigama za rad u vrtiću kojim se, u opuštenoj atmosferi, sudionike nastoji zainteresirati za knjigu, slikovnice, priručnike, web stranice i aplikacije za djecu.

S obzirom na to da se najčešće govori o knjigama za odrasle, koprivničke knjižničarke i knjižničari pokrenuli su program u sklopu kojega se razgovara o djelima za najmlađe. Ističu statističke pokazatelje prema kojima polovica Hrvata uopće ne čita. Kako bi se to promijenilo, važno je djeci čitati od najranije dobi. Knjižničari na ovaj način pokušavaju odgajatelje, koji svakodnevno rade s djecom, upoznati s knjigama koje im mogu poslužiti kao inspiracija u radu.

Program se provodi periodično, svaka tri-četiri mjeseca, ovisno o broju pristiglih knjiga. Drugi krug online susreta, u kojemu je sudjelovalo 37 odgajatelja i knjižničara iz Hrvatske, održan je jučer. Prema navodima iz koprivničke knjižnice, interes je velik, dok su sudionici izrazili veliko zadovoljstvo programom.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nadzor prometa

BRZI I PIJANI: PODRAVINA Biciklist popio ‘pola gajbe’ i razvalio se na cesti, brzi ‘Novigradec’ zapalio cestu u selu

Policija je tijekom proteklog vikenda zabilježila 151 prometni prekršaj, a kako to najčešće i biva, najviše ih je bilo...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×