15.9 C
Koprivnica
Četvrtak, 13. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Olimpijski festival dječjih vrtića

Koprivnički mališani sudjeluju na festivalu koji promiče olimpijske vrijednosti i sport
K

Više od 130 tisuća djece prvi je put upoznalo čari sportskog natjecanja upravo na Festivalu, koji je mnoge od njih zasigurno potaknuo i na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

Ne propustite

Olimpijski festival dječjih vrtića ove godine će doživjeti svoje 16. izdanje. Kao i prethodnih godina, svibanj će proteći u znaku sportskih natjecanja djece predškolske dobi.

Pod geslom I ja ću biti olimpijac, više od 14700 djece iz 399 vrtića diljem Hrvatske igrat će mali nogomet, trčati na 50 metara, natjecati se u štafeti 4×25 metara, bacati lopticu u dalj i skakati u dalj.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) pokrenuo je ovu manifestaciju 2002. godine s ciljem promicanja olimpizma, odgajanja djece putem sporta te poticanja harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih i fizičkih vrlina djeteta.

Ono što se Festivalom kroz igru i druženje želi približiti djeci jesu etički principi na kojima počiva sport te radost koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima. Promicanje olimpijskih vrijednosti, uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo, najvažniji je element natjecanja Festivala, puno važniji od pobjede.

Najmlađi uče poštivati pravila igre, druge natjecatelje i službene osobe, stječu prijateljstva i samopouzdanje te razvijaju trpeljivost, kao i duh fair playa i nenasilja. Više od 130 tisuća djece prvi je put upoznalo čari sportskog natjecanja upravo na Festivalu, koji je mnoge od njih zasigurno potaknuo i na sustavno tjelesno vježbanje i uključenje u sportske aktivnosti.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Koprivnice, 16. Olimpijski festival dječjih vrtića grada Koprivnice održat će se 13. svibnja s početkom u 8.30 sati u dvorani Srednje škole. Očekuje se dolazak 400 mališana i njihovih voditelja te velik broj navijača.

Medalje natjecateljima dijelit će perspektivni mladi sportaši iz različitih koprivničkih klubova, a svojim nastupima Festival će obogatiti Mažoretkinje grada Koprivnice, plesači iz ŠPK Ritam Koprivnica i ritmičke skupine dječjeg vrtića Smiješak i Male sportske škole.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Križevačka eparhija

Naša katedrala dobit će relikviju svetog Šarbela, sveca s najviše čudesa u povijesti kršćanstva!

Grkokatolička katedrala Svete Trojice u Križevcima 22. rujna dobit će u trajno vlasništvo relikviju svetog Šarbela, istočnog katoličkog sveca...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×