Koprivnički Mladi HNS-a obilježili Dan planeta Zemlje

06:55h
0

Obilježavanju Dan planeta Zemlje, koji se diljem svijeta slavi 22. travnja, pridružili su se protekli vikend i koprivnički Mladi HNS-a, i to podjelom papirnatih vrećica te, po već ustaljenoj navici, narančastog voća, mandarina. Mladi HNS-ovci na taj su način još jednom željeli skrenuti pažnju svojih sugrađana na očuvanje okoliša i prirodnih bogatstava našeg planeta.


Pomladak koprivničkog HNS-a istaknuo je da se povodom Dana planete Zemlje svi možemo zapitati kakve su posljedice našeg djelovanja na svijet u kojem živimo te možemo li što učiniti da ih ublažimo ili eliminiramo. Recikliranje i odvajanje kućnog otpada, zamjena običnih žarulja štednima, kupovanje proizvoda u većim pakiranjima, korištenje javnog prijevoza i bicikala  ili sadnja barem jednog stabla godišnje mali su i jednostavni iskoraci ka tom velikom projektu – očuvanju planeta Zemlje, naglasili su mladi HNS-ovci.

Podsjetimo, Dan planeta Zemlje prvi puta obilježen je 22. travnja 1970. u SAD-u, s početkom buđenja svijesti o očuvanju okoliša i utjecaja ljudskog djelovanja na prirodu, dok se u Hrvatskoj organizirano obilježava od 1990.

čitam...