26.5 C
Koprivnica
Četvrtak, 30. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Koprivnički muzej // Posljednju siječanjsku noć provedite na balu s temom tridesetih godina
K

Ne propustite

Ovogodišnja se Noć muzeja održava u petak, 31. siječnja, a Muzej grada Koprivnice ponovno priprema vrlo bogat te posebno zanimljiv i u posljednje vrijeme neviđen program. On će se održavati u sva tri muzejska objekta, Muzeju, Galeriji Koprivnica te Galeriji Hlebine, a odvijat će se pod temom „Koprivnica i Podravina u tridesetim godinama 20. stoljeća”. Povodom najave te vrlo posebne noći održana je i konferencija za novinare, na koju su koprivnički muzealci i njihovi gosti došli u Fiatu Balila iz 1936. godine.

– Noć muzeja je jedna manifestacija koja već u Hrvatskoj ima uhodani ritam, a koprivnički Muzej od prvoga dana sudjeluje u njoj. Idemo s organizacijom manifestacije u sva tri naša objekta, svaki ima svoj autonomni program, ali se dakako vežu oko jednog tematskog područja. Također smo i u suorganizaciji s manifestacijom koja se odvija u Zavičajnom muzeju Virje – uvodno je rekao ravnatelj koprivničkog Muzeja Marijan Špoljar naglašavajući kako će sve biti u znaku 30-tih godina.

Istaknuo je i kako nije postojao neki preveliki razlog što su izabane baš te godine, ali jedan od faktora u odlučivanju bio je i taj što je naivna umjetnost nastala 30-ih godina, a ove se godine obilježava 100 godina od rođenja Ivana Generalića.

Tema Noći muzeja bit će tridesete godine // Foto: Koprivnica.net– Povodom te obljetnice idemo u organizaciju velike manifestacije krajem godine u Galeriji Hlebine. S obzirom da smo zbog toga željeli rekonstruirati ambijent nastanka naivne umjetnosti, onda smo se i u drugim našim objektima koncentrirali upravo oko tih godina i to na dva načina. Naime, s jedne strane obično govorimo o 30-im godinama kao o dinamičnim, zanimljivim i lijepim godinama, a s druge strane zaboravljamo da su to godine koje su prethodile najvećoj svjetskoj katastrofi i kataklizmi, Drugom svjetskom ratu – kazao je Špoljar te otkrio da će se upravo zato probati prikazati dva aspekta tih godina – s jedne strane veliki bal, a s druge će se ukazati i kako je to bilo jedno crno razdoblje u Koprivnici.

U vremenu od 18 sati do jednoga sata poslije ponoći će se odvijati uistinu bogat program, a kao najvažniji događaj izdvojen je veliki bal.

– Nastojat ćemo stvoriti doista jedan privid velikog bala, velike fešte i velike zabave, a prije svega nam je cilj da izvučemo što više građana u te naše objekte. Pozivamo sve građane da se po mogućnosti obuku u odjeću iz 30-ih godina, može biti i improvizirana, ali da nam pomognu stvoriti neki duh opuštenih 30-ih – pozvao je ravnatelj koprivničkog muzeja sve zainteresirane, a bal će se odvijati u smislu da će niz glazbenih i pjevačkih sastava te nekoliko plesnih sastava animirati ljude.

Na posljetku je Špoljar naglasio kako će program donijeti i još neka iznenađenja te da se nastojalo obuhvatiti publiku sve dobi, od onih najmlađih pa do staračkog doba.

– Pretprošle godine je bilo 2.600 posljetitelja, prošle godine nešto manje, a ove godine ne bi bili zadovoljni s brojkom manjom od 3.000. Nadamo se da će se to i ostvariti, kao i da će ovogodišnja Noć muzeja biti zabilježena kao nešto što je trebalo posjetiti – zaključio je Špoljar.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Turistički doživljaj

Želite na rafting Dravom? Imamo datum, cijena je “bagatela” – požurite i prijavite se dok još ima mjesta!

U subotu 15. i nedjelju 16. lipnja najavljen je tradicionalni rafting Dravom - Hrvatskom Amazonom. Jedinstven je to doživljaj...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×