Koprivnički vatrogasci prvi u Hrvatskoj kupili sanitetsko vozilo

15:47h
0
Foto: Ivan Brkić (arhiva)

Javna vatrogasna postrojba Grada Koprivnice još će kvalitetnije obavljati poslove zaštite i spašavanja. Po uzoru na europske postrojbe, prva je u Hrvatskoj nabavila sanitetsko vozilo.

Kako će se koristiti regulirat će ugovorom s ovdašnjom službom hitne medicinske pomoći, rekao nam je zapovjednik Slavko Tucaković: „Takva vozila u cijeloj Europi vatrogasne postrojbe imaju. Znači mi smo počeli to u Hrvatskoj, toga će sve više biti, da se osigura i potrebna medicinska skrb. Puno puta se dogodi da je poziv pa se dogodi da nema možda vozila ali evo mi smo tu da pomognemo i da damo takvo vozilo na upravljanje hitnoj medicinskoj pomoći. Ono će se moći koristiti za potrebe hitnih bolesnika, za preveniranje i za sve ono što bude potrebno.“

205.000,00 kuna, koliko je vozilo koštalo, platili su Grad i Javna vatrogasna postrojba a za njegovo opremanje adekvatnom medicinskom opremom za hitne intervencije potrebno je još između 200 i 300 tisuća kuna. Vatrogasci pomoć u opremanju očekuju od sponzora, a o nabavci potrebne opreme ovisi i kad će vozilo doista biti stavljeno u funkciju spašavanja života.

Tekst: Radio Drava

čitam...