Kajkavci u Lisinskom

Koprivničko-križevačka županija predstavit će se svojim manifestacijama, suvenirima i ostalim kulturno-umjetničkim i turističkim posebnostima

Koprivničko-križevačka županija promovirat će svoje manifestacije kao što su Picokijada, Križevačko veliko spravišče i Renesansni festival, projekt „Pisanica od srca“, križevački suvenir Čunčanu čipku te naivnu umjetnost.

15:11h
0
Podijeli objavu
Pisanica od srca // Foto: Matija Gudlin

Sutra će se s početkom u 14 sati u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu održati izložbeno-prodajni, turističko-gospodarski, poljoprivredni i kulturološki susret „Kajkavci u Lisinskom“, u organizaciji Radija Kaj i pet kajkavskih županija.

Zajednički nastup Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije uz Grad Zagreb objedinit će promociju turističke, kulturološke i gastronomske ponude kroz koju će se prikazati značajke i posebnosti pojedine županije.

Koprivničko-križevačka županija u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom te turističkim zajednicama grada Đurđevca, Koprivnice i Križevaca promovirat će svoje manifestacije kao što su Picokijada, Križevačko veliko spravišče i Renesansni festival, projekt „Pisanica od srca“, križevački suvenir Čunčanu čipku, a promovirat će i naivnu umjetnost kao posebnost unutar županijskih granica.

U programskom dijelu manifestacije nastupit će Udruga cimbalista Hrvatske iz Đurđevca i Križevačka djevojačka straža, a u Malim kajkavskim književnim razgovorima sudjeluju Krešimir Blažek i Marko Gregur promovirajući Međunarodni festival književnosti Galovićeva jesen.

U organizaciji Županije, PORA-e i Obrtničke komore KKŽ na izložbeno-prodajnom prostoru svoje proizvode izložit će OPG-ovi, obrti i domaće radinosti s područja županije.

Podijeli objavu