23.5 C
Koprivnica
Utorak, 28. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Rekonstrukcija

Koprivničko raskrižje kod ulica Braće Radić i Ivana Sabolića rekonstruirat će se u rotor vrijedan 4,9 milijuna kuna
K

Ne propustite

U Gradskoj upravi održan je radni sastanak na kojem su sudjelovali Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo te ispred Hrvatskih cesta Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Sastanak je održan na temu investicija koje su u fazi planiranja te onih koje se provode. Posebna tema sastanka bila je provedba nabave rekonstrukcije dijela državne ceste oznake DC41, ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u Koprivnici u kružno raskrižje-rotor.

– Cilj je rekonstruirati trenutno raskrižje u kružno raskrižje kako bi se promet odvijao
lakše i sigurnije. Projekt je trenutno u postupku javne nabave u fazi javnog savjetovanja – objasnio je Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 4,9 milijuna kuna s uračunatim PDV-om.

– Ako vremenski uvjeti budu pogodni u izvođenje radova krećemo već ove godine, a ako ne, radovi kreću iduće godine u rano proljeće. Planirano trajanje je tri mjeseca. Ovo nam je trenutno najveći prioritet vezan uz projekte na području grada – zaključio je Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin.

Planiranim projektima zadovoljan je i Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

– Uz brojne projekte i planove koje provodimo s Hrvatskim cestama svakako jedan od važnijih je rekonstrukcija dijela državne ceste na križanju ulice Braće Radić i Ivana Sabolića u kružno raskrižje-rotor. Riječ je o investiciji od velikog značaja za promet i naše građane koji tamo žive te djecu koja polaze Osnovnu školu Braća Radić – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Na sastanku se raspravljalo i o drugim kratkoročnim i srednjoročnim projektima. Napravljen je i osvrt vezan uz provedenu investiciju dodatnog označavanja postojećih pješačkih prijelaza svjetlećim konzolama, a sve u cilju dodatne sigurnosti pješaka u prometu. Investicija je izvedena u prigradskim naseljima Štaglinec, Reka i Kunovec Breg, a vrijednost iste je 150 tisuća kuna s PDV-om.

Foto: Grad Koprivnica
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

UPRAVO Teška nesreća, sudjelovala i policija, hitna pomoć na terenu – promet otežan

Teška prometna nesreća dogodila se oko podneva, a kako doznajemo moguće je da ima ozlijeđenih. Došlo je do sudara...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×