U Koprivničkom Ivancu predstavit će se dječje folklorno stvaralaštvo

0

U subotu se u Koprivničkom Ivancu organiziraju 1. Ivanečke kresnice, folklorna manifestacija dječjih skupina kulturno-umjetničkih društava na kojoj će mališani predstaviti pjesme, plesove, narodne nošnje, običaje i igre Podravine, Zagorja i Bilogore.

Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec pridaje veliki značaj prenošenju kulturne baštine na mlade naraštaje i usvajanju kulturnih i folklornih vrijednosti od najranije dobi.

Stoga u subotu u Koprivničkom Ivancu organizira 1. Ivanečke kresnice, folklornu manifestaciju dječjih skupina kulturno-umjetničkih društava na kojoj će mališani predstaviti pjesme, plesove, narodne nošnje, običaje i igre Podravine, Zagorja i Bilogore.

Prve Kresnice započinju u 16:30 sati povorkom sudionika od Osnovne škole do društvenog doma u Koprivničkom Ivancu, gdje se od 17 sati održava folklorna priredba.

- Oglas -

U priredbi će nastupiti mali domaćini iz DIF-a Koprivnički Ivanec i njihovi gosti iz KUD-ova Lobor , Golubovec, Anka Ošpuh Ludbreg, Zrin Legrad i Bilogora Kapela. Nakon nastupa, predstavnici ovih skupina natjecat će se u dječjim igrama s vrećama, s kolutom i u preciznosti.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime