Koprivnička bolnica smanjila dug

11:04h
0

Dugovi Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’ od travnja prošle godine smanjeni su za 14 milijuna kuna. Najveću zaslugu u tome ima povećanje bolničkog limita kojim u središnju županijsku zdravstvenu ustanovu pristiže 2 milijuna kuna mjesečno više, a pomogla je i novčana injekcija države kojom je u bolnicu ubrizgano 12 milijuna kuna, doznajemo od ravnateljice Gordane Slavetić.

– Na smanjenje duga je utjecao povećani bolnički limit, kao i to što je Ministarstvo zdravstva u suradnji s Ministarstvom financija saniralo dio dugovanja dužeg od 365 dana bolnice u iznosu od 12 milijuna kuna. Ukupne naše obveze koje smo mi naslijedili, zapravo dugovanje bolnice na dan 31. ožujka 2008. godine bio je 62 milijuna kuna, a sada su naše obveze 48 milijuna kuna – rekla je ravnateljica dr. Gordana Slavetić.

I vodstvo bolnice se potrudilo za uštede u poslovanju, te su preraspodjelom trošenja ustanove dug smanjili za oko 2,5 milijuna. U travnju prošle godine Ministarstvo zdravstva povećalo je proračun koprivničke Opće bolnice sa 9,9 na 12 milijuna kuna, a prvi dani ove godine donijeli su još jedan porast bolničkog limita, ovaj puta za pola milijuna kuna. No to povećanje neće se previše odraziti na poslovanje same ustanove, niti učiniti ga lakšim, jer će u najvećoj mjeri otići na 6-postotni rast plaća zaposlenika. Ipak, ravnateljica Gordana Slavetić najavljuje da će racionalnim poslovanjem u ovoj godini dug biti još smanjen.

Izvor: www.radio-koprivnica.hr