Koprivničke rukometašice u petak sa španjolskim doprvakom Itxakom

07:36h
0
rkpodravka

Igračice i vodstvo Podravke Vegete ispred zračne luke u PamploniU petak u mjestu Estella pokraj Pamplone započinje kvalifikacijski turnir rukometašica za ulazak u Ligu prvakinja. Podravka Vegeta prvog dana igra najtežu utakmicu, suparnik je domaćin Itxako, doprvak Španjolske i finalist Kupa EHF prošle sezone.

Španjolke iz pokrajine Navarra sad žele korak više, cilj im je zaigrati u Ligi prvakinja po prvi put. S druge strane, Podravkin je cilj također ulazak u skupinu Lige prvakinja, ali mjesta ima samo za jednu ekipu, onu koja osvoji prvo mjesto. Ostali će se morati zadovoljiti nastupom u Kupu EHF, a na turniru sudjeluju i njemački Leipzig te grčki Patras.

– Neće nam biti lako, ali gledale smo utakmice svih suparnica i smatram da ih možemo proći. Ni Španjolke ni Leipzig nisu me impresionirale, mislim da smo ukupno gledajući mi ipak bolje od njih i imam osjećaj da možemo proći. Ako budemo prave, odigramo li pravu obranu, možemo osvojiti prvo mjesto. Sve igračice svjesne su kolika je važnost ovog turnira, kako za klub, tako i za nas same i motiva nam ne nedostaje – poručila je kapetanica Podravke Vegete Božica Palčić.

Hrvatske prvakinje u Estellu su doputovale u petak predvečer, nakon što su promijenile dva autobusa i tri zrakoplova. U večernjim satima trener Zdravko Zovko održao je trening u dvorani u kojoj će podravkašice u sljedeća tri dana odrediti svoju europsku budućnost.

Petak
18 Leipzig – Ormi-Loux Patras 
20 Itxako – Podravka Vegeta

Subota
18 Podravka Vegeta – Leipzig 
20 Ormi-Loux Patras – Itxako

Nedjelja
17 Podravka Vegeta – Ormi-Loux Patras 
19 Itxako – Leipzig

Tekst i foto: Goran Čičin-Mašansker
Na slici: Igračice i vodstvo Podravke Vegete ispred zračne luke u Pamploni